ŠTA ZNAČI PRODAJA PARČETA ZEMLJE OD 28 KVADRATA NA TOPLOJ?

ŠTA ZNAČI PRODAJA PARČETA ZEMLJE OD 28 KVADRATA NA TOPLOJ?

115
0
Podijeli

Predlog odluke o prodaji dijela zemljišta, površine 28 m2, koji se graniči sa budućim kompleksom investitora Radovana Marinovića na Toploj naći će se pred odbornicima na narednom skupštinskom zasjedanju Herceg Novog.

Kako se navodi u članu 2 ovog predloga odluke , katastarska parcela 1419/2 k.o. Topla se prodaje Radovanu Marinoviću iz Kotora. Služi za kompletiranje urbanističke lokacije, u skladu sa izdatim urbanističko-tehničkim uslovima Ministarstva održivog razvoja i turizma 25.05.2012. godine, usklađenim sa Izmjenama i dopunama DUP-a „Topla”.
Nepokretnost se prodaje po cijeni od 200 €/m2, što ukupno iznosi 5.600 eura, što je kupac dužan da uplati prije zaključenja ugovora o prodaji.
U obrazloženju predloga odluke se kaže da je Marinović od Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore,
dobio urbanističko-tehničke uslove za izgradnju kompleksa, kao i da do dobijanja odobrenja za gradnju mora regulisati imovinsko pravne odnose.
Podsjećamo da ova lokacija predstavlja dio urbanističkog kompleksa, u okviru koga je investitor namjeravao da izgradi i beznzinsku pumpu.
Na osnovu Urbanističkog projekta i uslova Opštine Herceg Novi iz 2010. godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu za početak radova.
Međutim, početkom 2012. godine, po odluci Upravnog suda, a po tužbi Jovanke Lehner, Željka Čerovića, Vjere Subotić i Katarine Čerović, čiji je zakonski zastupnik Ilija Veselinović, poništena je ta prvobitna građevinska dozvola.
Marinović je u nekoliko navrata za naš radio rekao da je 5 godina pripremao dokumentaciju za projekat, vrijedan milon i 600.000 eura, te da je sve dozvole sa 8 adresa dobio od opštine do resornog ministarstva. Pozivao se i na plansku dokumentaciju opštine iz 1986. godine kojom je predviđena gradnja poslovnog centra sa 820 kvadrata i benzinskom pumpom. Objekat je trebalo da bude sa šest spratova. Osim pumpe, planiran je i restoran brze hrane, kafeterija, banka i osiguravajuće društvo. Na samom vrhu zamišljen je vidikovac s pogledom na pontu Oštro. Sve je trebalo da bude gotovo još krajem 2012. godine.
Međutim, u dijelu javnosti ovaj projekat nije naišao na odobravanje, a iz Narodne stranke su 2011. godine saopštili da je gradnja benzinske pumpe na Toploj, nelegalna.
– Ovo je primjer kako u Herceg Novom za novac možeš da sve mijenjaš, jer je investitor donirao opštinu sa 40.000 eura, a tog novca nema u buđžetu – saopštio je dr Ilija Veselinović iz NS tada novinarima.
Da li prodaja ovog parčeta zemlje da bi se kompletirala urbanistička parcela, znači i nastavak gradnje kompleksa na Toploj po prvobitnom ili izmjenjenom projektu?

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code