Početna Društvo Stabilizacija situacije u Budvi i Kotoru

Stabilizacija situacije u Budvi i Kotoru

1

Budva već bilježi blagi pad pacijenata koji se javljaju za pomoć u kovid ambulantu ali da bi se efekat novih mjera vidio treba da prođe period inkubacije od 7 od 14 dana, kazala je dr Marija Mališić Dom zdravlja Budva. Predsjendik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da se epidemiološka situacija u tom gradu stabilizuje.

Foto: Pixabay

“Nije to neko ogromno smanjenje broja pacijenata ali ako znamo da ih je bilo po 180 dnevno pa i 200 i preko, sada je taj broj za nekih 20% manji, dakle ima oko 150 posjeta”, kazala Mališić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

I dalje je, dodaje doktorica, veliki pritisak na kovid ambulante ali je u pitanju manji broj pacijenata.

Prema riječima predsjendika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, broj novooboljelih iz dana u dan je na na sve razumnijem nivou i opada, tako da primijećuju, da je došlo stabilizacije epidemiološke situacije.

On je dodao da su u Kotoru na snazi mjere koje su slične onima u Budvi i Tivtu i dodao da mjere ako se poštuju moraju dati rezultate.

Jokić ne očekuje pooštravanje mjera.

1 komentar

  1. Dakle…nije do vlasti, do ovoga, do onoga – do nas je da li ce korona da buja ili sa se smiri. Ne izvlaci te iz kuće ni za rujav vuče ni Milo ni Zdravko, ni Janko ni Marko. Ako si zarazen, a svjesno ides u narod, onda nije problem u politicarima, doktorima, u mjerama vec u nama kao pojedincima.
    Malo više savjesti,sugrađani moji.

    15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code