Početna Oko nas Budva Stađun je od širuna: Budvani spremaju feštu 5.oktobra

Stađun je od širuna: Budvani spremaju feštu 5.oktobra

0

Tradicionalna gradska fešta „Dan Širuna“ ove godine će se u Budvi održati 54. put uz bogat zabavni i sportski program, ali i izobilje prepoznatljive plave ribe koja se u Jadranu pojavljuje u ovo doba godine.

– Vino, pivo i ruštule dodatno će oraspoložiti brojne posjetioce koji već decenijama znaju da je prvi vikend u oktobru dan kada se Budvani i njihovi gosti vesele, uz mediteranske zvuke i ukusnu ribu koju pripremaju vrijedni članovi Kluba za sportski ribolov „Širun“. Oni su prije više od pet decenija i pokrenuli ideju druženja kojom označavaju kraj još jednog dugog, toplog ljeta – podsjećaju iz TO Budva.

Uz pomoć sugrađana i mnogobrojnih entuzijasta TO se pobrinula da obezbijedi dovoljne količine ukusnih mediteranskih obroka, ali i da osmisli zanimljiv program na glavnom gradskom trgu.

Uz zvuke Gradske muzike i vesele „Feštađune“ fešta će početi već od 16 sati i 30 minuta, istovremeno dok se budu „zagrijavale“ gradele.

Nakon svečanog otvaranja uslijediće dječiji program u kojem već decenijama učestvuju predškolci, osnovci, učenici muzičkih škola, plesnih grupa, dramskog studija…

Od 18 sati mali koncert će održati perspektivna mlada crnogorska pop pjevačica Monika Knezović, a nakon nje će nastupiti ženska vokalna grupa „Harmonija“.

I ove godine će se najvještiji i najhrabriji oprobati u skidanju pršuta sa nauljene grede u gradskoj luci, u povlačenju konopa ispred glavne bine, ali i veselim igrama na samoj bini, za što su obezbjeđene i nagrade.

Igrama iz Crne Gore će se predstaviti Kulturno umjetnički centar „Stefan Mitrov Ljubiša“, dok će primorske melodije, kao i uvijek, lijepo interpretirati klapa „Jedinstvo“ iz Bara.

Gost ovogodišnjeg „Dana Širuna“ je hrvatska grupa „Magazin“, a uz prepoznatljive hitove koji su obilježili život mnogobrojnih generacija, posjetioci će uživati već od 21 sat.

Ova lijepa manifestacija koja sve posjetioce poziva na pravo primorsko druženje istovremeno najavljuje i mirniji period. Tada se radi na organizaciji događaja na otvorenim budvanskim prostorima, te priprema  najvažniji događaj u kalendaru, koji već dvije decenije predstavlja najprepoznatljiviji zimski turistički brend u regionu – proslava novogodišnjih praznika.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code