STAN U PODGORICI ZA STUDENTE, BIVŠE ŠTIĆENIKE DOMA U BIJELOJ

STAN U PODGORICI ZA STUDENTE, BIVŠE ŠTIĆENIKE DOMA U BIJELOJ

125
0
Podijeli

djeciji dom bijelaFondacija “Društvo prijatelja Doma u Bijeloj” uputila je inicijativu Univerzitetu Crne Gore, za ustupanje stana na korišćenje štićenicima Doma, kako bi im se omogućio nastavak školovanja na nekoj od organizacionih jedinica Univerziteta, sa sjedištem u Podgorici, naišla je na opšte odobravanje.
Imajući u vidu da djeca bez roditeljskog staranja odrasla u Domu nakon navršenih 18 godina gube status štićenika, a time i jedinu pomoć i podršku, Fondacija je pokrenula inicijativu kojom bi se ovim mladim ljudima obezbijedio smještaj u Podgorici i pružila prilika da nastave obrazovanje na Univerzitetu Crne Gore. Cilj je da se oni nastavkom obrazovanja pripreme za samostalan život i postanu korisni članovi društva. Upravni odbor Univerziteta, na sjednici održanoj 12. jula 2013. godine, razmotrio je zahtjev Fondacije “Društvo prijatelja Doma u Bijeloj” i donio Odluku o davanju stana površine 62 m2 u Podgorici kao i objekat broj 1, u zakup bez nadoknade, za potrebe smještaja studenata bivših štićenika Doma i uputio zahtjev za saglasnost Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu finansija.
Ocjenjujući ovu inicijativu humanom i društveno opravdanom, Ministarstvo prosvjete podržalo je zahtjev Univerziteta i predlažilo Vladi Crne Gore, da u skladu sa mišljenjem Ministarstva finansija, stan ustupi na korišćenje bivšim štićenicima Dječjeg doma Mladost, na period od pet godina uz mogućnost produženja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code