Početna Društvo STANOVNICI BAOŠIĆA I ĐENOVIĆA PETICIJOM PROTIV RADOVA NA KOLEKTORU

STANOVNICI BAOŠIĆA I ĐENOVIĆA PETICIJOM PROTIV RADOVA NA KOLEKTORU

0

radovi meljineGrupa mještana Baošića i Đenovića pokrenula je danas potpisivanje peticije protiv započinjanja radova na kanalizacionom kolektoru, na donjem putu na ovoj dionici. Kako su saopštili, to umnogome ometa sezonu koja je već kako-tako počela. Prvi gosti stigli su u Norveško naselje i mještani tvrde da radovi ne idu u prilog nikome i traže da se odlože do septembra.
Peticiju grupe nezadovoljnih građana podržali su i predstavnici Mjesnih zajednica, potvrdio nam je predsjednik MZ Đenovići, Mirko Mustur, naglašavajući da su o svemu još prošlog četvrtka obavjestili i predstavnike lokalne samouprave .
– Razgovarali smo sa njima, ali nikakve povratne informacije nismo dobili, jer je njih tek čekao sastanak sa predstavnicima izvođaća radova, na kojem je trebalo utvrditi kada će radovi biti završeni, na pojedinim dionicima – navodi Mustur. Apel stanovnika novske rivijere upućen je i Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Sekretarijatu za razvojne projekte i Agencijiza zaštitu životne sredine. Turska firma Čeltičoglu sada postavlja kolektor kroz Kumbor, ali je vceć nadomak Đenovića.
Po riječima Mustura, evidentan je veći broj turista na ovom dijelu rivijere i početak radova sredinom maja zaista ne ide na ruku sezoni, od koje svi mnogo očekuju. Potpisivanje peticije počelo je oko 11 časova u prodavnici Tomanović.
Inače, predsjednik opštine Dejan Mandić imao je prošle sedmice sastanak sa predstavnicima Vodakoma, turskog izvođača radova i nadzornog organa sa kojima su precizirani datumi, kada bi koja dionici trebalo da bude završena.
Etapa od kasarne Kumbor dužine 1.114 metara, planirano je da bude završena do 1. jula, ali će se uz postavljanje cijevi za kanalizacioni kolektor raditi i 3 ili 4 priključka sekundarne vodovodne instalacije.
Na magistarali planiraju da postavljaju cijevi i odmah asflatiraju ove sedmice, a da to bude gotovo do 1. juna.
U Zelenici će 25. maja tek početi radovi na dionici dugoj 150 metara, kod Tažeksa, i za to će biti potrebno 15 dana.
U istom periodu će, kako je najavljeno, biti i rekonstruisan put prema Lalovini koji je devastiran teškim mašinama.
Od tunela do ulice Braće Pedišića, radovi će trajati do 9. juna za kada se planira da se asfltira taj dio puta.
Ono što će bukavalno blokirati dio kod kružnog toka u Meljinama su radovi koji će započeti 1. juna i trajati do 9-og. Potpuna blokada tog dijela magistralnog puta biće tri dana.
Iako će se raditi bez prekida, non-stop, predviđa se da će tih dana prolaz preko kružnog toka biti onemogućen, pa će se saobraćati oko Vatrogasne zgrade.
Radnička ulica asfaltiraće se do 1. jula, a Šetalište od plaže Ćorovića do Perle betoniraće se do 1. juna, dok će od Perle do bolnice Meljine ti radovi biti završeni nešto kasnije.
Danas ili sjutra počeće radovi na Toploj 3, dionica od 200 metara, ali će i ona, kako je obećano, biti završena do 1. jula.
Odlukom predsjednika Mandića 1. jul je i datum kada počinje da važi zabrana izvođenja građevinskih radova u hercegnovskoj opštini.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code