Početna Društvo Stanovnicima Budve i Tivta zabranjen izlazak iz grada

Stanovnicima Budve i Tivta zabranjen izlazak iz grada

7

Ministarstvo zdravlja, na predlog Instituta za javno zdravlje, donijelo je naredbu kojom se lokalnom stanovništvu zabranjuje izlazak iz Budve i Tivta, saopšteno je iz tog resora.

Foto: Pixabay

Zabrana se ne odnosi na obavljanje redovnih radnih zadataka, na osnovu potvrde poslodavca, kao i ostvarivanje zdravstvene zaštite, na osnovu medicinske dokumentacije.

Zabrana se, kako su naveli, ne odnosi na njegu osoba koje zbog bolesti, stanja ili posljedica povrede nijesu sposobne da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti.

To se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor tih osoba i izvodom iz odgovarajućeg matičnog registra građana kojim se dokazuje međusobno srodstvo ovih lica, ili ugovorom o njezi ili izdržavanju kojim se dokazuje međusobni pravni odnos ovih lica, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja su dodali da se zabrana ne odnosi ni na održavanje ličnih odnosa djece sa roditeljem sa kojim ne žive, u skladu sa sudskom odlukom.

Ugostitelji su obavezni da gostima koji su smješteni u hotelu obroke serviraju u sobama.

Kako su kazali iz Ministarstva  zabranjeno je korišćenje zajedničkih prostorija za odmor i rekreaciju, kao što su bazeni, spa centri, saune, teretane, TV sale.

Foto: Pixabay

Dozvoljena je priprema i izdavanje hrane, po porudžbi, ali bez zadržavanja i konzumacije ispred objekta koji posluje hranom, uključujući ketering, od sedam do 22 sata, uz potvrdu poslodavca.

7 Komentari

  1. Ima li ođe ko normalan? Na koga se to odnosi, kako kontroliše. Sa LK ?
    Znači li to da stotine i hiljade građana Rusije, Srbije, Bosne……
    mogu da hodaju i virus prenose.

    3
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code