Početna Društvo Stara Autobuska stanica biće preuređena u postojećim gabaritima

Stara Autobuska stanica biće preuređena u postojećim gabaritima

9

Kompanija D Station u saradnji sa kompanijom Lalatović travel DOO od početka decembra i zvanični su vlasnici glavne Autobuske stanice u Herceg Novom. Oni su kao najpovoljniji ponuđač izabrani na tenderu Vektra Boke AD, a stanicu su kupili za 370 hiljada eura.

Autobuska će do daljnjeg nastaviti da funkcioniše na starom mjestu, kao i proteklih decenija, potvrdio nam je izvrši direktor kompanije D Station, Stanko Vidaković. Preuzeli su 5 ranije zaposlenih radnika stanice. Taj broj bi se eventualno mogao povećavati tokom ljeta, u zavisnosti od potreba.

– Upisani smo kao vlasnici objekta i zemlje ispred njega. Krenuli smo sa rješavanjem papirologije za sanaciju objekta, kategorizaciju stanice, dobijanje dozvola za nadstrešnicu, odnosno nadkrivanje perona, kao i potrebnih licenci i rješenja za Autobusku stanicu – kazao je Jadranu Vidaković.

On je obavio niz sastanaka sa predstavnicima lokalne uprave, radi osposobljavanja starog neuglednog zdanja. Do dobijanja UT uslova, Vidaković nije mogao da precizira kolika će biti njihova investicija, osim činjenice da će stanica biti preuređena u postojećim gabaritima. Ugostiteljski lokali, te turistička agencija na stanici, ostaće tu i ubuduće, jer su to, kako je obrazložio, neophodni prateći sadržaji za funkcionisanje stanice:

– Oni su neophodni za djelatnost stanice, kao i za dobijanje kategorizacije i licence. Osim same djelatnosti stanice, šaltera informacija, potrebni su i ti sadržaji. Biće preuređeni dijelom na uštrb djelatnosti stanice. Peroni će biti iscrtani i natkriveni, ali još nemamo projekat da bismo znali koliko će biti perona – pojasnio je Vidaković.

9 Komentari

 1. Javni WC? E moj Šabane! U Herceg Novom ima još uvijek malih i velikih žbunova pa prema potrebi možeš da biraš. A ko ima potrebu da na zidu WC-a napiše kakvu pametnu poruku – može to bolje uraditi komentarima na internet portalima novskih medija. Administratori portala uglavnoj puštaju svaku šporkecu.

 2. “Stara Autobuska stanica biće preuređena u postojećim gabaritima” # Kinezi bi (u Kini) za pola sata srusili takav objekat i do navece sagradili novi istih gabarita.

  3
  1
 3. Mislim da Herceg Novi zaslužuje jedno detaljno preuređenje… Mislim da je stanica na postojećem mjestu premala i nema kapacitet dovoljan za odlaske i dolaske u sred Avgusta. To bi trebalo sklonit sa postoječeg mjesta i smatram za najidealniju lokaciju kvantašku pijacu u Meljinama… Smatram da bi se tako rasteretio saobraćaj u sred ljeta a citavom podrucju H Novog je blizu. Nije mi jasno da čitav vijek krpimo nešto… Daj otvorite taj budžet u javnu korist.. A ne samo da otimate kada je javni interes u pitanju…Kako znate ucrtat ljudima na imanjima zelene povrsine u javnu korist tako onda i iskešitajtw za busku kakvu taj njaljepši grad zaslužuje… Dokle mislite da HN tone… Sci obecavate a niko nista ne predutima… Aj da vas vidim demokrate oslobodioci grada… Ne pravite jos cece ruglo. Razočaran sam idejom krpljenja stare autobuske

  14
  6
 4. Znaci ostaje nam i kad se sagradi nova buska ova stara i saobracajna guzva. Ostavite i pjesacki prelaz na magistrali. Bravo za buduce UT uslove!

  10
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code