Početna Oko nas Tivat Start nautičke sezone u Tivtu: RC44 regata spoj biznisa i jedrenja

Start nautičke sezone u Tivtu: RC44 regata spoj biznisa i jedrenja

2

U Boki će se od danas do nedjelje, 14. aprila jedriti prva regata 13. izdanja RC44 Cup-a 2019. Riječ je o prestižnoj RC44 turneji jedrilica visokih performansi dužine 44 stope, koja objedinjuje jedrenje i biznis dopuštajući amaterima da se takmiče s najboljim svjetskim nautičarima na nekim od najljepših svjetskih lokacija.

Izvršni direktor marine Porto Montenegro, Toni Braun, kazao je novinarima da odavno postoji želja da se ova regata dovede, ali Porto Montenegro i lokacija do sada nisu bili spremni za to.

–  Tivat i Crna Gora su zaista dostigli stepen zrelosti u novom dobu turizma i nautičkog turizma, a ova je regata svojevrsni dokaz uspostavljenog kvaliteta. Ovaj jedriličarski spektakl je probudio veliko interesovanje jedriličarskih profesionalaca, ali naših VIP klijenata koji uživaju u regati, i koji su aktivni učesnici. S ovim događajem započinjemo ljetnju sezonu i u nautičkom naselju Porto Montenegro, ali i gradu Tivtu – poručio je on.

U Boki se održava 13. izdanje RC44 Kup-a, regata je do sada, revolucionarna u svijetu jedričičarstva, drugačija, i sačuvala je svoje specifičnosti, kazao je menadžer regate, Bernard Favre.

– Iako su vlasnici ovih jedrilica i takmičari privatno prijatelji, na moru su orjentisani na cilj i pobjedu. Zadovoljstvo je da jedrimo u Crnoj Gori – istakao je Favre.

Nakon Crne Gore regata se seli u Hrvatsku, nakon toga na sjever Evrope, pa u Španiju, a sezonu će završiti u Portugaliji u novembru, kazao je PR Porto Montenegra, Danilo Kalezić.

– Tu su veliki timovi, veliki brodovi dugi 44 stope, znači nešto malo više od 13 metara, svih 9 potpuno identični, čiji vlasnici dolaze iz svih krajeva svijeta, od Italije do Rusije. Imamo čak i jednog vlasnika broda iz Crne Gore, koji se ne takmiči – navodi on.

Regata je u Porto Montenegro dovela preko 160 gostiju. Trajaće 4 dana. Svaki brod može da prihvati 4 profesionalna takmičara, koji rade na brodu i 4 amatera, koji pomažu. Regatno polje je cijeli Bokokotorski zaliv.

Cijeli jedriličarski događaj upotpuniće i prateći programi. Svake večeri biće organizovani koncerti u Porto Montenegru, koji će biti otvoreni za sve posjetioce.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code