Startuje Lazure novska sky Mini trail liga

Startuje Lazure novska sky Mini trail liga

0
Podijeli

Na Borićima će sjutra početi treće izdanje LAZURE novske sky MINI trali lige, u organizaciji Orjen Outdoor, LAZURE Marina & Hotel.

Ruta je Borići – Vratlo – Borići MINI Trail, sa satrtom u 10 časova  kod motela Borići. Staza je dugačka 7,4 km / 450 D+ (metara ukupnog uspona). Prva 2 km staza ide blagim usponom, makadamskim putem do kraja Perovog dola gdje se skreće desno u stazu “Starčevića serpentine”. Dalje staza strmijim usponom kroz sipar nastavlja do prevoja Malo Vratlo, a nakon toga i do paninarskog doma Za Vratlom. Od doma vodi prema Subri i pri dolasku do ulaza u Duboki do naglo zaokreće prema Ploči od Vratla (prečicom).

Picerija i restoran

– Taj dio je ravan i može prevariti trkače da se opuste i ubrzaju  zato posebno upozoravamo za taj dio staze da svi trkači obrate pažnju, jer je teren iako ravan, tehnički zahtjevan, te može lako doći do povrede. Na oko 4,8 km ponovo dolazite na makadamski put, s tim što slijedi strmi spust do Perovog dola, a kasnije i lagani spust do cilja kod motela Borići. Ideja je napraviti i pravu novogodišnju atmosferu. Zato pozivamo sve trkače i navijače da dođu sa kapicama Djeda Mraza i tako na najljepši mogući način uđemo u Novu 2019. godinu – poručuju organizatori.

Na cilju (odnosno Startu) će biti organizovana okrepa za sve trkače u vidu vode i voća. Svaki trkač će sa sobom morati imati najmanje torbicu oko pasa u kojoj će obavezno morati imati: spremnik (boca) sa najmanje 0,5 l vode,  mobilni telefon, osnovnu prvu pomoć (gaza, zavoj, flasteri). Bez obavezne opreme trkaču će se oduzeti 50% bodova.

Svi učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost o čemu će potpisati izjavu na startu. Startnina je 5,00 eura.
PRIJAVE su do 28.12.2018. u ponoć na linku za prijave:

Trka se boduje za novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom bodovanja:
1. Svaka trka nosi slijedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje.
2. Od 6 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige.
3. Poslednja trka lige nosi 20% bodova više
Raspored svih trka:
1. Dec 29. Borići – Vratlo – Borići Mini Trail
2. Jan 13. Radoštačko Sedlo Night Mini Vertical
3. Feb 02. Vrbanj Snow Trail
4. Mar 16. Topla – Sv. Ilija (Mokrine) – Topla Sky Mini Race
5. Apr 20. Spile Mini Vertical
6. Maj 04. Kameno (Čakotin) Sky Mini Extreme (Ceremonija dodjele medalja)
Lazure novska sky mini trail liga se organizuje uz pomoć  prijatelja  Suplement Store Montenegro i šampiona u pravljenju vina Podrumi Delić. Oni će obezbijediti  poklone za najbolje u svakom kolu. Podrška, kao uvijek stiže iz Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi, a reklame Svijet su tu za vizuelni  identitet  trke. Organizatori očekuju da im se pridruži još partnera koji prepoznaju značaj razvoja planinskog trčanja i zdravih stilova života uopšte.

Pomoć i informacije na telefon / viber / whats app +382 69 603 389

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code