Početna Društvo Stečajni upravnik bolnice Meljine osporio 27 potraživanja

Stečajni upravnik bolnice Meljine osporio 27 potraživanja

5

Stečajni upravnik bolnice Meljine, Žarko Ostojić, osporio je 27 potraživanja, među kojima i predsjednika Mila Đukanovića, jer su predmet posebnih parničnih postupaka koji su u toku.

Većinu sporova su pokrenuli zaposleni zbog duga iz radnog odnosa, ali nije preciziran razlog tužbe koju je Đukanović ove godine podnio podgoričkom Osnovnom sudu, piše Pobjeda a prenosi MINA-BUSINESS.

Prema zakonu, stečajni sudija Miodrag Anđelić bi trebalo da da zeleno svjetlo na listu potraživanja koju sačinjava upravnik, a povjerioce kojima je potraživanje osporeno trebalo bi da uputi na dalje pravne radnje.

Među osporenim potraživanjima je i prijava koju je Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa podnio zbog parnice za raskid ugovora o privatizaciji bolnice, čiju je vrijednost odredio na 25 miliona EUR.

Osporeno je 1,5 miliona EUR potraživanja Atlas investa Duška Kneževića na osnovu prošlogodišnjeg sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza.

Uslovno je prihvaćeno potraživanje IRF-a od 685,5 hiljada EUR i kompanije Meser tehnogas iz Beograda od 25,5 hiljada EUR kao povjerilaca trećeg reda.

Ukupno su podnijete 83 prijave potraživanja u ukupnom iznosu od 39,7 miliona EUR.

Sudeći prema višemilionskim osporenim potraživanjima države i Atlas investa, iznos priznatih potraživanja biće znatno niži.

On bi trebalo da bude poznat na narednom ročištu za ispitivanje potraživanja zakazanom za narednu sedmicu.

Stečaj u Bolnicu Meljine uveden je prije tri mjeseca, zbog duga za struju od 242,3 hiljade EUR.

5 Komentari

  1. Ovo saopštenje je namjenjeno ekonomistima i to ako ih uopšte zanima ovaj predmet.Vjerujem da je većina sita ovakvih priča ,jer se u ove cifre i ne razumije.Javite samo radi li bolnica ili ne za građane, puštite se filovanja i cimanja svako malo .

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code