Početna Društvo Stevan Milić: Posjetioci od 1. juna opet mogu u Portonovi

Stevan Milić: Posjetioci od 1. juna opet mogu u Portonovi

14

Marina u Portonovi resortu je kompletirana, a građevinski radovi na stambenom dijelu su u posljednjoj fazi. Plan je, kako je kazao član pravnog Odbora direktora Portonovi Resort Management Company, Stevan Milić, da se kompleks pusti u rad već od 1. juna.

Foto: ALEKSANDAR JAREDIĆ // PORTONOVI

“Niko se nije nadao ovakvoj situaciji. Na početku 2020. sve je ukazivalo na to da ćemo imati jednu zaista fantastičnu turističku sezonu i rekordan broj posjetilaca i gostiju, ne samo u Portonovom, već širom Crne Gore. Ipak, situacija sa Kovidom 19 je značajno poremetila sve planove. Mi spremno dočekujemo predstojeću ljetnju turističku sezonu, kompletno naselje Portonovi je spremno, i biće završeno za nekih 15 dana”, dodao je Milić.

U Portonovom i 30 raznih marketa, restorana, barova, marina…

Pored 214 stambenih jedinica, u sklopu rizorta će se naći oko 30 različitih retail radnji, odnosno veliki broj restorana, plaža, plažni bar, fashion radnji, antikvarnica, galerija, te veliki super-market.

“Sve su to stvari koje će biti spremne i, od jun puštene u funkciju. Tu je i marina sa svojim kapacitetom od 238 vezova, sa kapacitetom najvećeg veza do 70 metara jahti, s tim što može da se radi i na spajanju dva veza, tako da suštinski možemo primiti brodove do 140 metara”, kazao je Milić.

One&Only u oktobru

U toku su i građevinski radovi na prvom One&Only hotelu u Evropi, elitnom zdanju za koje važe projekcije da će postati svjetski reper u oblasti turizma i usluga.

Iako je otvaranje najavljeno za jul, usljed pandemije taj rok je pomjeren za oktobar tekuće godine, kazao je Milić.

Virus korona je imao uticaja i na prodajni aspekt u cijelom Portonovi kompleksu. Ipak, iz menadžmenta su zadovoljni interesovanjem potencijalnih kupaca.

Posebno ohrabruje to što je Portonovi u najvećoj mjeri ispunio svoj strateški cilj – zapošljavanje prvenstveno lokalnog stanovništva.

“Definitivno mogu da potvrdim da smo ispoštovali taj dio u najvećoj mogućoj mjeri i koliko je to bilo moguće. U operativi imamo trenutno 205 zaposlenih od čega je 50 odsto njih iz Herceg Novog i Boke, 63 su ekspata, a preostali broj zaposlenih je iz ostatka Crne Gore. Znate i sami da smo imali otvorenih između 350 i 400 radnih mjesta, koji su dodatno pored ovih 205 trebali da budu upošljeni u toku ove godine, naveo je Milić.

Vrijednost investicija u Portonovi, koji je još ranije prepoznat kao jedan od najprestižnijih i najambicioznijih projekata rezidencijalnog tipa u ovom dijelu Evrope, iznose milijardu eura.

Izvor: Info biro

14 Komentari

  • tacno je da je bolje. ALI ako je ulozeno milijardu eura kako gospodin kaze sta je sa 200 miliona PDV – koliko je ostalo ppstini H.Novi ? Imju li tu neke racunice ili se PDV nije ni placao ?

 1. Gospodo moja draga, tražili ste, gledajte šta vam se događa. Stotine miliona, možda i cijela milijarda je uložena u “Portonovi resort” ( dali ime marini valjda da nekog fasciniraju), a G-in Milić priča bajke. Vjerujem komentatoru, koji sigurno zna, da zaposljenje nalaze samo oni sa vezama . Turizam je osjetljiva grana privrede. Mali poremećaj na tržištu iz bilo kog razloga donosi ogromne štete privredi. Od ove se neće oporaviti ni daleko razvijenije turističke zemlje ood Crne Gore.

  18
  5
 2. STO NAM TO VRIJEDI KAD ZAPOSLENJA NEMA ZA NASE NOVLJANE BOKELJE NEGO KUPE IZ PODGORICE PO PREPORUKAMA. SRAMNO .TO VAM JE KAD PRODATE SVOJU DRZAVU,PA NAM DODJU KURTA I MURTA NA SCENI.

  29
  5
 3. Koliko su otpustili radnika, a kolilo nijesu produžili ugovora kada su se stekli uslovi da
  se potpišu ugovori na neodređeno. Prbojitni
  kapitalizam na djelu.

  34
  2
 4. Otpustate radnike koji su godinama radili tu,zbog vaseg budzeta… Kad direktorima smanjite plate od nekoliko hiljada evra onda pricajte nesto.

  47
  3
 5. “ Svjetski reper u oblasti turizma i usluga ….” pa gospodo draga izadjite na magistralu i pogledajte samo kakav je prilaz tom “ svjetskom reperu “ ili otodjite na aerodrome Tivat i Dubrovnik to možete uraditi za 3 sata – kao da je rijec o dvije različite hemisfere – prilaz, parking, restorani, izlaz – ulaz putnika, a posebna priča su taksi usluge i stajalište. U Tivtu ved dvadeset godina presreću vas neki oznojeni i krezubi dileri vičući taksi, taksi , vuku za za ruke otimaju kofere, namiguju policij i to nikom ne smeta. Rešite prvo to pa onda se poredite eventualno sa Bugarskom.

  77
  1
  • Nažalost, upravo je tako. Mogli bi barem sada dok nema letova se se nešto uradi na aerodromu. Recimo napravi kružni tok, proširi barem malo cesta, izvuče signalizacija, da se lakše udje i izadje, popravi parking i sklone one zahrdjale rampe i zapušteni kiosci, posadi cveće , odredi parking za taksije i konačno uklone ti taksi- dileti koji ne daju ljudima da izadju.
   Imali li tu komunalne inspekcije Kotora ili Tivta ili su i oni nemoćni ?

   40

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code