Početna Politika Stevo Vlaović: Riješićemo lošu privatizaciju Pomorskog saobraćaja

Stevo Vlaović: Riješićemo lošu privatizaciju Pomorskog saobraćaja

0

Još jedan loš poslovni potez bivše Vlade i Savjeta za privatizaciju koji koalicija ZA BUDUĆNOST HERCEG NOVOG I BOKE MORA da riješi jeste privatizacija nekadašnjeg državnog preduzeća Pomorski saobraćaj – poričuje Stevo Vlaović iz koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke.

Preduzeće Pomorski saobraćaj je kao Akcionarsko društo u većinskom vlasništvu fonda PIO poslovalo sve do 2004. godine, a iste godine je privatizovano i kupljeno od strane braće Ban, kumova ozloglašenog režima, i od tada ovo pravno lice ima monopolski položaj po pitanju obavljanja javnog prevoza na jedinoj trajektnoj liniji u Crnoj Gori, Kamenari-Lepetane.

Koalicija ZA BUDUĆNOST HERCEG NOVOG I BOKE predvođena mladim školovanim ljudima koji su spremni da zajedničkim i predanim radom pomognu svom gradu, u saradnji sa JP Morsko dobro čiji je direktor Mladen Mikijelj pružio podršku našoj koaliciji, pokrenut će niz aktivnosti kako bi se ispravila greška koja je nanijela veliku štetu građanima Herceg Novog i Tivta, ali i državi Crnoj Gori obzirom da je u pitanju preduzeće koje je u pomenutom periodu ostvarilo višemilionski profit, a prodato je za svega milion evra.

Obzirom da je ugovor o zakupu sa JP Morsko dobro koji je zaključen na 15 godina istekao 31.12.2018. godine, a nizom pogrešnih odluka Vlade se do dana danas nisu stekli uslovi za dodjelu koncesije za obavljanje javnog prevoza MI MORAMO PREKINUTI monopolski položaj preduzeća Pomorski saobraćaj sa krajnjim ciljem da se trajektna linija Kamenari-Lepetane vrati Opštinama Herceg Novog i Tivta, kako bi korist od istog imali građani Herceg Novog jer NAŠ NOVI ZASLUŽUJE, MOŽE I MORA BOLJE.

Pozivamo SVE Novljane i Novljanke da pruže podršku našem timu devetog maja i da glasaju za BUDUĆNOST HERCEG NOVOG I BOKE i broj 4.

Politički marketing