STIGAO DOKAZ: ISCRTAVALI GODINAMA PARKING MJESTA, A DOZVOLU TRAŽILI PRIJE DVIJE SEDMICE

STIGAO DOKAZ: ISCRTAVALI GODINAMA PARKING MJESTA, A DOZVOLU TRAŽILI PRIJE DVIJE SEDMICE

76
0
Podijeli

urbanist ins parkingIz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, predsjednici NVO Kuća ljudskih parava Lidiji Leovac dostavljeno je obavještenje u kojem je jasno naznačeno da je JP Parking servis podnijelo zahtjev za izdavanje riješenja za korišćenje opštih parkirališta za 10 ulica u Herceg Novom tek 25.02.2013 godine.
Zahtjev (broj 02-3-350-125/2013) podnijet je za ulice u Igalu, Sava Ilića, Pete Crnogorske brigade i 29. decembra i za sedam ulica u Herceg Novom – Njegoševoj, Mića Vavića, Save Kovačevića, Braće Grakalića, Branka Ćopića i Desete hercegovačke brigade.

Kako se navodi u ovom saopštenju po izjavi službenih lica Sekretarijat Uprave za inspekcijske poslove nije izdao urbanističko tehničke uslove niti rješenje za postavljanje parkinga na ovim lokacijma. Uprava je ovu informaciju uputila Lidiji Leovac na njen zahtjev, povodom inicijative od 06.03.2013 koju je podnijela urbanističkoj inspekciji radi kontrole dokumntacije za postavljanje parking mjesta koje je obavljalo JP Parking servis u ulicama Njegoševoj, Partizanski put i Mića Vavića u Herceg Novom. Kontrolu je obavila inspektorka za urbanizam Sanja Marković u Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnuju Opštine Herceg Novi.
Ovim se potvrđuje jučerašnja izjava Lidije Leovac da je JP Parking servis od 2006. god. nelegalno iscrtalo parking mjesta i samim tim nelegalno obavljalo naplatu. Za to vrijeme, građanima Herceg Novog pričinjena je velika materijalna šteta, zbog čega će uputiti žalbu Ustavnom sudu.
„Obilježavanje parking mjesta u Herceg Novom i njihova naplata od 2006. do danas, a i danas, su – nelegalni, tj. nisu urađeni i ne rade se u skladu sa zakonom. Mi ćemo angažovati advokata i stati u zaštitu Novljana, jer je pričinjena ogromna materijalna šteta građanima. I Osnovni sud je donosio presude na njihovu štetu – rekla je Leovac.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code