Početna Politika STIGAO PREDSJEDNIK SLOVENIJE DANILO TIRK

STIGAO PREDSJEDNIK SLOVENIJE DANILO TIRK

0

tirk_i_vujanovic_tivatUz najveće državne počasti na Aerodromu Tivat, oko 10 časova predsjednik Crnne Gore Filip Vujanović dočeko  je predsjednika Republike Slovenije, Danila Tirka.

Vujanović će se ponovo predveče  sresti sa slovenačkim kolegom u rezidenciji na Cetinju. Tirk će razgovarati i sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i premijerom Igorom Lukšićem.

Dvojica državnika, Tirk i Vujanović, prije toga otvorila su poslovni forum u Budvi, sa preko 270  slovenačkih i crnogorskih privrednika. Forum su organizovale Privredna komora Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Sloveniji.
Tirk koji predvodi državno privrednu delagciju Slovenije imaće i brojne bilateralne razgovore. Njihov rezulat biće, pored ostalog, potpisivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji između dvije zemlje.

Najavljeno je i potpisivanje Sporazuma o saradnji na području standardizacije između Instituta za standardizaciju Cgrne Gore i Slovenije, kao i o namjeri za saradnju u izgradnji puteva u Crnoj Gori između nekoliko slovenačkih kompanija i nikšićkih „Rudnika boksita”.

Planirano je i održavanje radionice posvećene pisanju projekata za apliciranje kod EU fondova iz oblasti zaštite životne sredine i saobraćajne infrastrukture, koja je namjenjena, prije svega, lokalnoj upravi i privredi.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code