STIGLI STUBOVI ZA JAVNU RASVJETU U NJEGOŠEVOJ

STIGLI STUBOVI ZA JAVNU RASVJETU U NJEGOŠEVOJ

132
0
Podijeli

Uskoro će biti i osvjetljen rekonstruisani dio Njegoševe ulice u Hreceg Novom, jer je danas isporučeno 35 kandelabera za javnu rasvjetu. Naredna dva do tri dana počeće postavljanje, a posao će obavljati radnici preduzeća Stambeno komunalno, sektor Javne rasvjete, potvrdio nam je njihov direktor Branko Božović.

– Nakon toga uslijediće spajanje na mrežu, pa će novim sjajem Njegoševa zasijati krajem naredne sedmice. Po projektu je bilo predviđeno 34 kandelabera, ali je dodat još jedan, tako da će biti pokrivena dionica do ulaza u dvoranu Park.
Investicija je vrijedna oko 40.000 eura. Ranije su iz Agencije za razvoj i izgradnju Herceg Novog najavili i postavljanje nove rasvjete od hotela Plaža do kružnog toka u Meljinama. Starih 19 stubova, koji su poprilično očuvani bili bi prebačeni na Pode.
– Tamo je potrebno ukupno 40 rasvjetnih mjesta, tako da se pored ovih izmještenih sa Savine mora nabaviti nedostajući novi – kaže Božović.
On takođe navodi da je 11 stubova javne rasvjete oštećeno na dionici puta od Baošića do Bijele, na dijelu gdje se izvode radovi na kanalizacionom kolektru.
Potpuno su neupotrebljivi, nalaze se u skladištu. Umjesto na svakih 20 m sada je rasvjeta na 40 m – pojašnjava Božović. Šteta je pozamašana jer svaki taj kandelaber sa sijaličnim mjestom vrijedi 1.000 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code