Početna Društvo Stipendija Porto Montenegra, od 25 hiljada eura, za Tivćanku Jovanu Ivanović

Stipendija Porto Montenegra, od 25 hiljada eura, za Tivćanku Jovanu Ivanović

1

Jovana Portret 2 stipendija porto mneNakon tri kruga selekcije više od 20 kandidata iz Crne Gore, stipendiju u vrijednosti od 25.000 eura, za studiranje na američkom koledžu RIT Croatia, koju dodjeljuje Porto Montenegro, dobila je osamnaestogodišnja Tivćanka Jovana Ivanović.
Ona pohađa četvrti razred SMŠ „Mladost“ u Tivtu, prvu studentsku godinu pohađaće na preddiplomskim studijama International Hospitality and Service Management u Dubrovniku, a osim stipendiranja, biće u mogućnosti da stručnu praksu uradi u kompaniji Adriatic Marinas – Porto Monenegro.
– Svi kandidati pokazali su veliko znanje, motivaciju i zainteresovanost, stoga je odabir bio težak. Tokom završnog dijela regrutacije, Jovana je kandidatkinja koja se svojim stavom, kritičkim razmišljanjem, samopouzdanjem i zrelošću istakla, te je impresionirala članove žirija. Politika RIT Croatia je omogućavanje svim mladim ljudima da razvijaju svoje kvalitete do maksimuma tokom studija, a Jovana će zasigurno opravdati dodijeljenu stipendiju. Što se tiče ostalih kandidata, svi mogu biti ponosni na sebe, s obzirom na pokazane kvalitete koje će bez sumnje znati iskoristiti u daljem toku školovanja i razvoja karijere –  izjavio je dekan i predsjednik RIT Croatia, g. Don Hudspeth.

Sipendistkinja Jovana Ivanović, ističe da joj studiranje na RIT Croatia omogućava sticanje dvije diplome: American Degree-Rochester Institute of Technology, New York i diplomu Rit Croatia:
– To će me u budućnosti učiniti vrlo konkuretnom za rad na svjetskom tržištu. Ovo je velika prilika za narednu ljestvicu mog formalnog obrazovanja, sticanje iskustva, kao i mogućnost studiranja u inostranstvu na glavnom kampusu u Njujorku, ali i u Dubaiju – kazala je Jovana.
Kako je saopšteno iz Porto Montenega, prvenstveno odličan uspjeh, komunikativnost i dobro poznavanje engleskoj jezika, vannastavne aktivnosti i volonterizam, seminari i obuke tokom srednjoškolskih dana, kao i lični stavovi, analitičko razmišljanje, ambicioznost, samo su neki od razloga zašto je baš Jovana Ivanović dobitnica stipendije na RIT Univerzitetu. Jovana je prošla intenzivan proces regrutacije sa ostalim kandidatima: od pisanja eseja na temu Razvoj elitnog turizma u Crnoj Gori, preko intervjua sa predstavnicima RIT-a u Dubrovniku, do razgovora sa menadžmentom kompanije Adriatic Marinas.
RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih koledža u SAD-u. U Hrvatskoj je ovaj koledež prisutan gotovo 20 godina i to kroz RIT Croatia i kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku: International Hospitality and Service Management, International Business i Information Technology. Program International Hospitality and Service Management je prvi program koji je uveden na RIT Croatia i idealan je za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili uopšte, uslužnom sektoru.

1 komentar

  1. Svoj stav,analitičko i kritičko razmišljanje i samopouzdanje odaju zrelost koja ne može da se ne prepozna.Neka ostali mladi i njihovi vaspitači koji nijesu zadovoljni svojim uspjehom zaključe sami đe je problem.Kvalitet se sve više traži,prolazi vrijeme obmana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code