Početna Društvo Stipendije za 166 talentovanih učenika

Stipendije za 166 talentovanih učenika

4

Ministarstvo prosvjete dodijeliće 166 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, a dokumenta se podnose od 1. septembra do 16. oktobra.

Foto: Pexels

Prema objavljenom konkursu, učenicima osnovnih škola koji prvi put konkurišu biće dodijeljeno 20 stipendija, a 40 onima koji produžavaju stipendiju.

Pravo na stipendiju imaće 30 učenika srednjih škola koji prvi put konkurišu za stipendiju, 60 učenika koji produžavaju stipendiju i 16 učenika srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarnu kvalifikaciju.

Pravo da konkurišu imaju talentovani učenici druge i narednih godina školovanja koji blagovremeno i uspješno ispunjavaju obaveze propisane statutom škole.

Talentovanog učenika za stipendiju predlaže nastavničko vijeće osnovne, odnosno srednje škole, na osnovu pisane preporuke predmetnog nastavnika.

“Talentovanim učenikom smatra se učenik koji iz pojedinih nastavnih predmeta, odnosno oblasti, pokazuje naročiti smisao, interes, radoznalost i sposobnost za misaone i stvaralačke procese i postiže izvanredne rezultate, a ima opšti uspjeh najmanje vrlo dobar”, navodi se u konkursu.

Ukoliko se prijavi više kandidata od broja predviđenog konkursom, prednost imaju kandidati koji imaju veću prosječnu ocjenu, kao i veći broj osvojenih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima iz nastavnih predmeta.

Stipendija se dodjeljuje bez obaveze vraćanja, odobrava se za jednu školsku godinu i isplaćuje u deset jednakih mjesečnih rata.

4 Komentari

  1. Opstina Herceg Novi nije jos dala 6 stipendija koje duguju njihovim studentima.Stamota za opstinu treba da su im oni na prvom mjestu.Pitam se kad ce da dobiju te stipendije.

    15
  2. Sve je unaprijed namjesteno…Znam iz sopstvenog iskustva..Nije ni cudo kada znamo ko odlucuje o stipendijama tj koje ministarstvo…Smijesna prica…Mazanje ociju javnosti..

    8
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code