Početna Društvo Stipendije za doktorska istraživanja podmorja u kotorskom Institutu

Stipendije za doktorska istraživanja podmorja u kotorskom Institutu

1

Svi koji žele da se u naredne 3 godine bave istraživačkim radom u kotorskom Institutu za biologiju mora, mogu se prijaviti na Konkurs za dodjelu atraktivnih stipendija za doktorska istraživanja, koji je raspisalo Ministarstvo nauke.

Kako su saopštili iz ove univerzitetske jedinice, nude mentorstvo za istraživanje morskih sisara kako bi nekom od zainteresovanih pomogli da bude prvi doktor nauka iz ove oblasti u Crnoj Gori. Učenje i rad obuhvataju veliki broj terenskih istraživanja na otvorenom moru Crne Gore. Kandidatu je omogućeno da dodatna znanja stekne u saradnji sa kolegama iz Instituta Plavi svijet Hrvatska. Potencijalni mentor je dr Mirko Đurović, ujedno direktor Instituta. Sve neophodne informacije mogu se dobiti na mejl: mirko.djur@ucg.ac.me .

Picerija i restoran

Pored istraživanja morskih sisara, u kotorskom Institutu nude mentorstvo za istraživanje morskih staništa i organizama na morskom dnu. Učenje i rad obuhvataju veliki broj terenskih istraživanja pa će jedna od prvih aktivnosti biti kako pravilno roniti.

– Uz uživanje u ronjenju upoznaćete se sa čudesnim živim svijetom morskog dna i metodama istraživanja ronjenjem, a dodatna znanja ćete u zavisnosti od konkretne teme steći sa kolegama iz neke od zemalja regiona – naglašavaju u Institutu. Potencijalni mentori su dr Vesna Mačić, e-mail: macic.v@ucg.ac.me i dr Slavica Petović, e-mail: skascelan@ucg.ac.me.

Doktoranti kroz ovaj program stipendiranja treba da postignu značajne rezultate, imaju intenzivnu saradnju sa istraživačkim timom, ojačaju veze istraživačkog tima sa međunarodnim partnerima ili partnerima u privredi putem mobilnosti i ojačaju kapacitete kako bi mogli da pripremaju aplikacije za EU fondove za istraživanje i inovacije, pojasnili su, pored ostalog, u Ministarstvu.

Mobilnost u toku stipendije je moguća i u privredna društva u inostranstvu ili u Crnoj Gori.

Stipendija obuhvata mjesečne lične troškove doktoranda u iznosu od 700 € na mjesečnom nivou i troškove istraživanja do 10.000 € na godišnjem nivou za istraživanja i mobilnost, dok su stipendisti oslobođeni plaćanja školarine za vrijeme trajanja stipendije.

Detaljnije informacije dostupne su na linku.

1 komentar

  1. ZNACI SVI SE MOZEMO PRIJAVITI BEZ OBZIRA NA STRUCNE KVALIFIKACIJE EVO TAMAN KAD SAM MISLIO DA SE PRIJAVIM KAD ONO NA KRAJU TEKSTA TREBA MI JEDNO 10.000 EVRA SICA.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code