STIV MARNOK: “NEĆEMO POMJERATI PLANINE ZBOG GOLF TERENA”

STIV MARNOK: “NEĆEMO POMJERATI PLANINE ZBOG GOLF TERENA”

124
0
Podijeli

boka group logoStiv Marnok (Steve Marnoch) i njegova kompanija Golfmarnok (Golfmarnoch Limited) zvanično su imenovani kao dizajneri golf terena za Boka Golf divelopment (Development) u Tivtu, saopšteno je iz Boka grupe.
Arhitekte međunarodnih golf terena, Golfmarnok i saradnici, kako je najavljeno, daće nacrt i specifikacije za izgradnju, čiji se početak očekuje krajem ove godine sa projektovanim završetkom u proljeće 2016.
„Slijedeći dugotrajan proces ispitivanja razvojnog potencijala za golf terene u Crnoj Gori, tokom posljednjih nekoliko godina, uloženi vrijeme i resursi imaju za rezultat Ugovor o izgradnji novog šampionskog golf terena, sa 18 rupa i vježbalištem za golf”, navede iz Boka grupe. Stiv Marnok kaže da je bilo mnogo priče o razvoju golfa u Crnoj Gori, što ne iznenađuje, s obzirom na to da se radi o predivnoj zemlji, prepunoj potencijala. Međutim:
„Većinu predloga, koje sam imao prilike da vidim u posljednjih par godina, čeka dug put prije nego li se ostvare i ja sam veoma radostan budući da me je izabrao, osnivač Boka grupe, Džon Kenedija (John Kennedy), ozbiljnog izvođača čvrstog povjerenja, sa lokalnom i zvučnom investicionom podrškom, koji je u stanju da napravi prvi golf teren u Crnoj Gori”, rekao je Marnok.
Ovaj spektakularan predio, kako je ocijenio, jedna je od najprirodnijih lokacija za razvoj golfa koje je imao prilike da vidi.
„Bivši vinograd daje osjećaj spokojstva od samog starta. Posjećujući lokaciju, čak i ne-golferi mogu uvidjeti kako, uz vrlo malo truda, ovo može postati sjajan golf teren. Dok Montenegro, u bukvalnom prevodu označava Crnu planinu, naš predio predstavlja širok vidokrug iznad blago nagnutog zemljišta, plodnog tla i razvijene prirodne vegetacije, tako da neće biti potrebe da pomjeramo planine kako bi napravili golf teren”, naveo je Marnok.
Prema njegovim riječima, dva potoka, koja teku oko granica lokacije obezbijediće pouzdano vodosnabdijevanje.
„Namjeravamo da tijesno sarađujemo sa GEO (Golf Environment Organization) u cilju razvoja istinski održivog golf terena, kako bi postali prepoznatljiv primjer za buduće golf terene na Balkanu”, kazao je Marnok.
Kenedi je rekao da je Marnok izabran nakon što je napravljen uvid u mnogobrojne arhitekte i njihove akreditive.
„Njegov pristup je ono što smo tražili – da radi u prirodnom okruženju i učini golf teren da izgleda kao da je oduvijek bio tu”, naveo je Kenedi.
Boka grupa će na istočnoj strani Jadrana izgraditi prvi šampionski golf teren sa 18 rupa u vrijednosti od 180 miliona EUR, na zemljištu nekadašnje kompanije Montepranco-Bokaprodukt u Tivtu. Boka grupa je preuzela podgoričku firmu LPGD, pobjednika na tenderu za izgradnju golf terenu u Tivtu, a tu akviziciju finansira britanski kapital.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code