Početna Društvo Stiže Regeneron za liječenje koronavirusa

Stiže Regeneron za liječenje koronavirusa

5

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je na press konferenciji da se tokom maja očekuje dolazak lijeka koji će se koristiti u liječenju koronavirusa.

Foto: Mediabiro

Taj lijek već nabavlja Srbija, a ministraka je objasnila da se radi o lijeku koji sadrži dvije vrste monokolonskih antitijela.

Kazala je da sve što postoji kao mogućnost treba da bude dostupno i građanima Crne Gore. Preko kompanije Roš dogovoren je lijek Regeneron – koji je paralela lijeka o kojem govore u Srbiji, istakla je ona. Taj lijek, kako tvrdi, ima isti mehanizam djelovanja – rekla je ona.

Ministarka navodi da je plan da lijek stigne u maju.

-Pripremili smo ugovor i očekujemo na osnovu informacije koju imamo, da lijek stigne u maju u Crnu Goru i da bude na raspolaganju pacijentima. On se koristi za blage i srednje teške kliničke slike koje imaju tendenciju da pređu u izrazito teške kliničke slike. To nije klasičan lijek, to su antiitjela, koja se koriste u terapijskom protokola. Oba lijeka, i onaj koji će se koristiti u Srbiji i onaj koji nabavlja Crna Gora su u fazi evaluacije i oba su odobrena od strane ETA – rekla je ona.

5 Komentari

  1. Kako je nisko kada se u vrijeme Korone, napada “domaća” vlast, bilo lokalna ili državna.
    Nisko, na ljestvici koeficijenta inteligencije.
    Dođe mi da viknem…alooo gnomi, svaka instrukcija, u vezi svega što se dešava i što će se dešavati oko Korone, stiže spolja!!! Ali ne mogu vikat, nije pristojno.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code