STIŽE JOŠ 140 NOVIH KONTEJNERA, A OTPAD KOMUNALCI ODVOZE DVA PUTA TOKOM...

STIŽE JOŠ 140 NOVIH KONTEJNERA, A OTPAD KOMUNALCI ODVOZE DVA PUTA TOKOM DANA

137
0
Podijeli

Iz Fabrike „Goša” iz Smederevske Palanke dopremljeno je i postavljeno na područje Herceg Novog prvih 60, od ukupno naručenih 200 kontejnera.

Isporučeni su preko firme „Padington” iz Podgorice, koju je 3. jula državna komisija odabrala na tenderu. Do kraja sedmice biće dopremljeno i ostalih 140 kontejnera, koji će zamijeniti stare i dotrajale.
Ukupna investiciona vrijednost iznosi oko 50.000 eura, što će biti plaćeno sredstvima iz budžeta Opštine na ime opremanja javnih površina. Planirano je da čitav posao bude završen do 28. jula.
U preduzeću “Čistoća” organizovan je rad u dvije smijene komunalaca na čišćenju i prikupljanju otpada od 11 do 14 časova i od 15 do 21 čas, a komunalni otpad se sa Rosa i Žanjica vozi svakog drugog dana.
Prema riječima direktora Borivoja Bonića dnevno se preveze do 75 tona što je u prosjeku za 8 tona manje otpada u odnosu na isti period lani.
Osim održavanja grada urednim i čistim intenzivno se radi i na prikupljanju napuštenih životinja, pa je za prvih sedam dana jula u azil smješteno 28 pasa. Na području hercegnovske rivijere 18, Igala 6 i na području Herceg Novog 4.
Trenutno se u skloništu za napuštene životinje nalaze 92 psa i u saradnji sa komunalnom policijom akcija će biti nastavljena.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code