Stižu novi ukrasi za novogodišnje odijelo grada

Stižu novi ukrasi za novogodišnje odijelo grada

5
Podijeli

Opština Herceg Novi potpisala je ugovor sa barskom kompanijom Monte-arc d.o.o. o nabavci novogodišnjih ukrasa, vrijedan 9,680 eura, sa PDV-om. Ugovor su  potpisali predsjednik Opštine Stevan Katić i izvršni direktor Monte-arc-a, Marinko Marković.

Riječ je o dijelu ukrasa kojima će biti popunjen postojeći fond, mada će sadržaj animacija biti poznat, tek kada ukrasi stignu, kazala nam je saradnica na dekorisanju grada, Jovanka Matković:

Picerija i restoran

“Novi ukrasi trebalo bi da stignu do petka, kada i Tivtu i Budvi. Njima će biti dopopunjen magistralni pojas, kružni tok u Meljinama, kao i Park Boka. Kad ukrasi stignu vidječemo kako će izgledati kada ih sklopimo ”, kazala je  Matković.

Takođe, tokom ove sedmice iz Norveške bi trebalo da stigne prirodna jelka, koju je firma Zožeta poklonila gradu, a koja će krasiti glavni gradski trg. Od carinske kontrole zavisi kada će biti postavljena.

Kićenje grada počelo je ranije nego proteklih godina, već 17. novembra. Radnici preduzeća „Komunalno stambeno“ do sada su novogodišnje dekoracije postavili u Njegoševoj i Ulici Mića Vavića, od Tople ka centru grada.

Kićenje Parka Boka, gdje će biti upriličen novogodišnji program, počeće sjutra.

Lokalna uprava pozvala je i gradske privrednike da se uključe u dekorisanje grada, uređenjem sopstvenih poslovnih prostora i objekata, ili donacijama za ukrašavanje novskih ulica. Pozitivni primjeri su kompanija „Imperio Holdings Limited“, koja se odmah odazvala pozivu i donirala sredstva za uličnu dekoraciju, kao i preduzeće „Zožeta“ koje je doniralo prirodnu jelku za Trg Nikole Đurkovića.

5 Komentari

 1. Hvala “Zožeti” na prirodnoj jelki koja je poklonjena gradu. Dobar pokusaj da se gradu unese malo veselja i Bozicno/Novogodisnjeg duha sa ovako ranijim ukrasavanjem ali mislim da to nije dovoljno da se ovaj grad probudi iz Zimskog sna , previse godina nismo imali drugog izbora no prespavat Novembar i Decembar. Treba mnogo vise od malo svecica po banderama. Treba svezih i novih ideja , raznoraznih programa i tako reci svakodnevnih desavanja. Jadan smo mi grad a jos jadnija drzava kad ja moram djete u Inostranstvo (Dubrovnik) da vodim kad hoce da gleda crtani film u normalno kino.

 2. Zasto se za dekoraciju grada ne postavi kompetetna osoba. Dosadasnji rezultati po pitanju dekorisanja nijesu bili na zavidnom nivou. Sve na isti kalup svake godine se radi. Nema maste…

  12
  4
 3. “Riječ je o dijelu ukrasa kojima će biti popunjen postojeći fond, mada će sadržaj animacija biti poznat, tek kada ukrasi stignu, kazala nam je saradnica na dekorisanju grada, Jovanka Matković”.

  Niste valjda kupili jelku u džaku?

  23
  2
 4. Prvo porucuju ukrase, pa ce poslije vidjet kakvi su tacno?! Valjda se napravi neka specifikacija prethodno! Ni litra mlijeka se ne kupuje na nevidjeno!

  24
  2

Ostavite komentar

*

code