STK Novi bolji od Budve

STK Novi bolji od Budve

0
Podijeli

Stonoteniseri STK Novi, u 2. kolu Super lige Crne Gore savladali su na svom terenu ekipu Budve rezultatom 4:0. Pobjeda je došla nakon prošlonedjeljnog poraza od Budućnosti u Podgorici (4:1).

Prema riječima trenera Svetomira Cece Jovanovića, STK Novi je u Super ligu, koja ove godine broji samo 5 ekipa, ušao da velikim ambicijama.

Picerija i restoran

– Po meni favorit je ekipa iz Tivta, koja je i prošle godine bila prvak. A nadam se da ćemo i mi uz dobar trening, u drugom dijelu sezone pokazati naše pravo lice i osvojiti prvo mjesto – ističe on.

U Podgorici se ekipa nije snašla i poraz je više rezultat spleta okolnosti, nego razlika u kvalitetu ekipa, objašnjava Jovanović. U sljedećem kolu STK Novi sastaće se sa ekipom Berana, nakon čega ih očekuje derbi protiv ekipe Tivta.

Sljedećeg vikenda ekipa će učestvovati na međunarodnom turniru za sve starosne kategorije – Andro Gradn Prix u Nišu. Nastupiće u konkurenciji najmlađih i mlađih kadeta, juniora, seniora i veterana.

Mlađi članovi STK Novi u Podgorici su odigrali prvi turnus Prve lige i zabilježili 3 pobjede. Sa odličnim rezultatima nastavili su dječaci Luigi Leone, Marko Božovoć, Luka Karanović i Jakša Krivokapić. Oni su savladali Mojkovac sa 4:0, Luču sa 4:1 i Kotor 4:2.

U Prvoj ligi nastupa 7 crnogroskih ekipa, a STK Novi ima najmlađu postavu, sa igračima starosti od 10 do 12 godina. U narednom turnusu STK Novi sastaće se sa gradskim rivalom ekipom Boke.

– Nama prvo ili drugo mjesto ne donosi ništa rezultatski, jer nemam ambicija tu, već nam je cilj da isprobavamo mlade igrače, kako bi igrali što više tih pravih paritija, pogotovo sa odraslima. To je neki drugi stoni tenis, koji svakako moraju da upoznaju – smatra Jovanović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code