Početna Oko nas Kotor Stoliv u znaku kamelije, fešta počinje sjutra

Stoliv u znaku kamelije, fešta počinje sjutra

0

Likovnom i literarnom radionicom u prirodi, pod nazivom „Kamelija u srcu Boke” sjutra u 10 h počeće tradicionalna „Fešta kamelija Stoliv 2019”.

Idućeg vikenda je planirano nekoliko programa. Izložba aranžmana od cvijeta kamelije biće održana u petak 29. marta od 19 sati u Galeriji solidarnosti.

Dan kasnije, od 9 do 14 sati predviđen je susret uzgajivača kamelija iz zemlje i inostranstva, kao i obilazak đardina sa kamelijama, stručni savjeti i razmjena iskustava.

Centralna manifestacija najavljena je za nedjelju 31. marta, u 11 sati. Uslijediće izložba aranžmana od kamelije, izložba likovnih i prezentacija literarnih radova, izbor najljepšeg đardina s kamelijama, izleti planinarskim stazama na Vrmac i u Gornji Stoliv, u 8 i 13 sati, i tradicionalna mušuljada.

Organizator, NVU „Kamelija” poziva uzgajivače i ljubitelje kamelija da s cvijetnim kreacijama učestvuju na ovogodišnjoj izložbi. Radove je potrebno dostaviti u petak, 29.marta, do 15 sati u Domu kulture „Niko Bilafer” Stoliv ili donijeti u izložbeni prostor Galerije solidarnosti.

Radi unaprijeđenja gajenja kamelije, pozivaju i kotorske uzgajivače, koji ranije nijesu nagrađivani, da učestvuju u izboru najljepšeg đardina, odnosno bašte sa kamelijama. Prijave đardina-bašte potrebno je obaviti do subote 30. marta do 10 sati.

Najljepše cvijetne aranžmane i đardine sa kamelijama proglasiće stručni žiri, a organizator će obezbijediti nagrade i priznanja.

Informacije i prijave na tel: 069 644 506 i 067 881 499

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code