Početna Izdvojeno Stonoteniseri Novog pred prvim nastupima na evropskoj sceni

Stonoteniseri Novog pred prvim nastupima na evropskoj sceni

0

Stonoteniski klub Novi je nedavno proglašen za najbolji sportski kolektiv u gradu. Zasluženo, rezultatima, ali i odnosom prema sportu, članovima, atmosferom u klubu i jasnom vizijom razvoja talentovanih igrača i kluba.

Foto: ST Novi

Ambicije im ne nedostaju. One su realne,  realizuju ih temeljno i posvećeno, koristeći iskustva i sarađujući sa najboljim klubovima i sportskim radnicima iz Evrope. Kako im put na regionalnom nivou ide po planu, sada su okrenuti  prvim nastupima na evropskoj sceni.

Ekipa koju će okupiti biće pojačana igračima sa strane, ali će istovremeno biti i velika prilika domaćim igračima da na vrijeme steknu iskustva u evropskoj ligi. Namjera je da domaći igrači igraju što je više moguće, ali u isto vrijeme i da ekipa uradi najviše u grupi u kojoj će se takmičiti.

Kako navode iz kluba, Filip Radulović, najbolji igrač Novog  je od ove godine senior i jedan je od najtalentovanijih crnogorskih igrača. Od prvog dana njegovog dolaska u hercegnovski klub, fokus je usmjeren na njegov napredak i ispravljanje/usavršavanje svih elemenata igre. Ugovorom je već dvije godine u najboljem regionalnom trening centru u Zrenjaninu, i igra i u super ligi Srbije. Filip uživa veliko povjerenje čelnog čovjeka Novog i od njega se očekuje mnogo.

Jakša Krivokapić je, iako još uvijek mlađi kadet, sa 12 godina izrastao i stasava u nadprosječnog igrača. Rad je pred njim, i programi koje klub planira imaju cilj da Jakša za par godina bude jedna od okosnica Novog. Za sada mu to jako dobro ide.

Luka Karanović, Jakšin vršnjak, je takodje rame uz rame sa Jakšom. To sportsko rivalstvo za stolom, gdje ginu za svaki poen se poslijee meča završava stiskom ruke i prisnijim odnosom. Luka je dječak posebnog talenta, koji plijeni svojom specifičnom igrom i brzinom, i od njega Novi očekuje mnogo.

Tu su i Luiđi Leone, Marko Božović, Dejan Barbarez, Uroš Gugolj…. Odlični igrači, od kojih svako može vrlo lako da iskoči i bude dio seniorske ekipe.

Foto: ST Novi

Program treninga u prošloj godini nije realizovan u potpunosti, zbog pandemije, ali oni se sada planiraju i inteziviraju odlascima u odlične evropske trening centre.

Pored redovnih takmičarskih ciljeva, Novi radi sa podmlatkom. Trenutno na treninge dolazi desetak novih članova starosne dobi od 7 do 10 godina. Upis za članove u našem najboljem gradskom klubu otvoren je stalno.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code