Početna Društvo Stop za saobraćanje kamiona od 17h do 22h

Stop za saobraćanje kamiona od 17h do 22h

4

Teretnim motornim vozilima, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, do septembra je zabranjeno saobraćanje na djelovima nekoliko magistralnih puteva u Crnoj Gori, obavještavaju iz AMSCG.

Riječ je o dionicama: Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva –Bar – Sukobin, Podgorica – Cetinje – Budva I Bioče – Kolašin –Mojkovac, Podgorica – Sotonići – Petrovac.
Zabrana se odnosi na period od 17 do 22 sata svakog dana, ali njom nijesu obuhvaćena vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta od Debelog brijeda preko Herceg Novog i Kamenara do kruznog toka u mjestu Lipci.

Do završetka izgradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, na ukrštanju magistarlnog puta Kamenari – Kotor i starog puta Risan–Grahovo, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

4 Komentari

  1. Uvedite potpunu zabranu voznje Jadranskom magistralom za cisterne sa gorivom koje prevoze gorivo iz Hrvatske. Mozda se ceka neko izlivanje goriva u more pa da se o tome pocne razmisljati. Neku noc se od cisterni nije moglo proci od Igala do Bijele. Dosta nam je guzve tokom cijelog ljeta, jos nam samo fale cisterne. Usmjerite ih preko Niksica i rasteretite ovu nesretnu Jadransku magistralu.

  2. Nije problem. Imaju alternativni pravac. Donjim putem Kumbor-Đenović-Baošić-Bijela. Evo na Jadran vidim da tuda i noću voze teški kamioni. Iz teksta se doduše ne vidi dali ona kamiončina radi među onim ljudima iza 22. Šteta je da tako kasno počnu, ima još mnogo šahtova na kolektoru

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code