Početna Društvo STOTINU TORTI ZA OSMJEH U BIJELOJ

STOTINU TORTI ZA OSMJEH U BIJELOJ

0

torta_za_osmijehHumanitarna akcija „Torta za osmijeh“, ove godine održaće se  deveti put u Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj.

Već 4 godine akcija je međunarodna i torte stižu iz Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i iz svih gradova Crne Gore. Predsjednik NVO Omladinski centar Herceg Novi, Milijan Mijović, očekuje da će i ove gdine odaziv biti veliki i da je moguće da u Dom stigne više od 100 toriti.

– Sve je krenulo simbolično, sa nekih dvadesetak torti, sada je to mnogo veći broj koji pokazuje da akcija dobija na značaju i da svi shvataju njen smisao – objašanjava Mijović.

Akcija je započeta 2004 godine, po prijedlogu Nade Gavrilović da se pred 8.mart učini nešto lijepo i pozitivno za štićenike Doma.

Sa svakom sljedećom godinom, broj učesnika u akciji se povećavao, tako da su se pridruživali pojedinci, preduzeća, nevladine organizacije ne samo iz Herceg Novog, već i iz opština Tivat i Kotor. Najveći odziv ovoj akciji zabilježen je prošle i pretprošle godine, kada je štićenicima  bilo donirano blizu stotinu torti. Među njima, stigla je i torta iz kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, Igora Lukšića – kaže Mijović.

Ova humanitarna akcija održaće se u nedjelju, u Dječijem domu „Mladost“, u 15 časova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code