Početna Eco STRADAO DELFIN

STRADAO DELFIN

0

Delfin_Kalardovo2Na tivatskoj plaži Kalardovo nasukao se delfin, čije su beživotno tijelo jutros pronašli mještani Brdišta, javlja Radio Tivat.

O ovome nemilom događaju tivatski radio obavijestio je Milorad Đurđevac sa Brdišta koji je sa drugovima iz plićaka izvukao delfina na obalu.

Mladi Tivćanin za Radio Tivat je rekao da je reagovao na poziv komšije koji ga je ugledao i sumnja da se delfin nasukao u plićaku Kalardova, jer je sinoć duvala jaka bura. „Komšija je šetao jutros i zvao nas da dođemo. Moj ujak je obavijestio neke ljude koji se bave morem, ali niko do sada nije dolazio. Moguće da se nasukao od jakog vjetra jer je sinoć baš jako duvalo“, rekao je Đurđevac.

Prema slobodnoj procjeni oko dva metra dugačak delfin, nema na tijelu vidljivih ozljeda, a stanovnici ovog dijela Tivta kažu da se do ljetos u zalivu odomaćilo jato delfina koje se često može vidjeti oko ostrva Sveti Marko i Miholjske Prevlake. Tivatski srednjoškolci jesenas su prijavili da su na gradskoj plaži primijetili i kita, što iz Instituta za biologiju mora nije potvrđeno. Redakcija Radio Tivta je o uginulom delfinu u Kalardovu obavijestila Institut za biologiju mora i Komunalno preduzeće.Uginuli_delfin_Popadic_i_klinci

Uviđaj o ovom događaju napravila je tivatska komunalna policija.

Foto: radiotivat.com

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code