ŠTRAJK RADNIKA PKB-a U ZELENICI

ŠTRAJK RADNIKA PKB-a U ZELENICI

147
0
Podijeli

Više od 40 radnika preduzeća PKB Herceg Novi AD Zelenika štrajkovalo je danas ispred prostorija preduzeća u Zelenici, kako su i najavili prošle sedmice.

Predsjednik Sindikata Aleksandar Milović očekuje pozitivan ishod po njih nakon štrajka na kojem su saopštili 8 zahtjeva:

Picerija i restoran

– Tražimo između ostalog, isplatu zaostalih ličnih dohodaka, pravljenje plana razvoja firme, sistematizaciju radnih mjesta, potpisivanje kolektivnog ugovora kao i delegiranje jednog člana predstavnika radnika – akcionara u Odboru direktora.
Prema njegovim riječima radnicima se duguje sedam ličnih dohodaka:
– Od 25. juna nismo primili nijedan euro, pa se nadamo da ćemo današnjim štrajkom uspjeti da pomognemo radnicima i da nam se makar do Nove godine nešto isplati – kaže Milović
Štrajkački odbor sa poslovodstvom preduzeća treba da nađe rješenje za tešku finansijsku situaciju u kojoj se radnici nalaze. Jer, kako je Milović i ranije rekao većina radnika i ne dolazi više na posao, s obzirom da nemaju novca ni za prevoz.
Sindikat “PKB Herceg-Novi” AD Zelenika, čiji je žiro račun mjesecima blokiran, obratio se predsjedniku opštine Herceg Novi Dejanu Mandiću koji je odobrio jednokratnu novčanu pomoć za 43 zaposlena u ovoj firmi u iznosu od 80 eura. Ona će zaposlenima biti uplaćena tokom sjutrašnjeg dana, istakao je Milović.
To preduzeće duguju preko 700.000 eura državi za doprinose i poreze na plate. S obzirom da je firma, shodno Vladinoj uredbi ponudila jedan objekat u Zelenici za plaćanje dugova za poreze i doprinose, očekuje se deblokada računa. Radnici bi u tom slučaju primili tri lična dohotka odjednom. Nadaju se da do stečaja firme, ipak, neće doći.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code