Početna Društvo Strani državljanin pozitivan na korona virus

Strani državljanin pozitivan na korona virus

3

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su od posljednjeg presjeka obradile ukupno 208 uzoraka na infekciju novim korona virusom. Među urađenim analizama nalaze se i ponovljeni uzorci osobe čija klasifikacija nije bila završena i kod koje je epidemiološko istraživanje u toku:

„Iz današnjeg uzorka, koji je uzet iz donjih dijelova respiratornih puteva dobijen je pozitivan nalaz što je potvrdilo sumnju da se radi o osobi koja se nalazi u fazi oporavka od infekcije novim koronavirusom a koja je inficirana i najveći dio toka infekcije provela izvan Crne Gore. Kada se radi o epidemiološkom istraživanju, kretanje osobe kroz Crnu Goru je rekonstruisano, ostvareni kontakti su identifikovani i stavljeni pod izolaciju uključujući i zdravstvene radnike kao i radnike drugih službi koji su bili u kontaktu sa oboljelim. Njihovo stanje i uzorkovanje će se intenzivno pratiti i sprovoditi“, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Ovaj pacijent će se, tokom boravka u Crnoj Gori, voditi kao dodatni pozitivan.

Broj pozitivnih slučajeva od početka epidemije u Crnoj Gori je 324 (+1), oporavljenih je 314, trenutno oboljelih 1 (+1), dok je umrlih 9.

3 Komentari

  1. Ma vodicemo mi sve i svakako samo da na silu budemo “prva zemlja korona free” kako su namjerili da budemo i mozemo svi pomrijet ali ce oni to napravit da bude tako da bi poslije mahali pred izbore kako su oni napravili prvu korona free zemlju na svjetu. Da nisu bili spori i nesposobni kao i uvjek (zaboravljena petlja struja i voda kao najocigledniji primjer na auto putu koja nas kosta dodatnih 100 tinjak miliona) da su zatvorene granice na vrijeme i da se uradiolo jos 1000 stvari koje nisu ili su uradjene kasno imali bi mnogo mnogo manje slucajeva i nebi bilo potrebe za sva s****a sto su radili kroz drzavu. Ali svako normalan bez obzira na politiku ima oci da vidi da vlast uporno pokusava da napravi velike probleme da bi ih poslije kao rijesila i onda prisvajala zasluge za resenje problema kojeg prvenstveno nebi ni bilo da nemamo ovakvu vlast kao sto je imamo , mada ova s*****e opozicija im uveliko pomaze u tome.

    7
    7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code