Početna Sport Streljaštvo: II kolo Kupa Crne Gore u trapu

Streljaštvo: II kolo Kupa Crne Gore u trapu

0

Na strelištu Kameno kod Herceg Novog nastavljena je trap sezona koja je sredinom marta prekinuta usljed pandemije COVID-19 . Ni izrazito loši vremenski uslovi (naročito prvog dana) proteklog vikenda nijesu mogli spriječiti strijelce da nastupe. Pauza duga dva i po mjeseca uticala je da jedva dočekaju početak takmičenja.

Foto: Streljački savez Crne Gore

Najviše je pokazao Ivo Stanišić (Sklm Cetinje), ne toliko ubjedljiv u kvalifikacijama (106) koliko dominantan i siguran u finalu (40). Odmah za njim, dvojac Markovića iz Gamsa, Jovica sa 36 pogodaka u finalu (kvalifikacije 104), Nikola sa 26 “oborenih golubova”. Domaći takmičar  Nikola Perišić, treći u kvalifikacijama  sa 102 pogotka, popustio je u finišu i na kraju zauzeo peto mjesto.

Strijelci iz Herceg Novog dopunili su finalni krug, Dragan Mrkajić je bio četvrti sa 24 pogotka u finalu , dok je Boro Krivokapić bio šesti.

Prvenstva CG serijskim vazdušnim oružjem za mlađe kategorije

U subotu je održano i Prvenstvo Crne Gore serijskim vazdušnim oružjem za pionire i kadete. Organizator takmičenja je bio streljački klub Gorštak iz Kolašina . Učestvovalo je preko 50 strijelaca iz 5 crnogorskih klubova. Po broju učesnika, ovo je nije  najbrojnije nacionalno takmičenje, jer je na to uticala epidemiološka situacija u zemlji, ali su svakako postignuti vrijedni i značajni rezultati za naše najmlađe predstavnike.

Takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, u disciplini serijska vazdušna puška, kategorije pioniri/rke i kadeti/kinje, kao i u  fakultativnoj – pomoćnoj disciplini, pucanje s naslona.

Bez premca su ekipno bili takmičari Donjih luga, pobjednici u 3 od 4 moguće kategorije. Time su nastavili svoja tradicionalno dobra izdanja na takmičenjima serijskim vazdušnim  oružjem – medjutim, apsolutnu pobjedu su im  onemogućili  pioniri Gorštska koji su ovaj put bili najbolji.

Pojedinačno, najbolja pionirka je Ksenija Jukić (Donje luge) sa 170 pogodaka, ispred Teodore Vuković (Berane) koja je imala bod manje i Irine Celić sa 165 pogodaka (Donje luge). Najbolji pionir je Milovan Drobnjak (Berane) sa 178 pogodaka, ispred domaćeg takmičara  Stefana Spalevića koji je imao 173 pogotka i Tadije Radojevića sa 172 pogotka (Donje luge).

Kod kadetkinja, najbolje su bile Teodora Vuković (Berane) sa 348 pogodaka i dvojac Donjih luga, Remka Ramusović sa 346 i Ksenija Jukić sa 338 pogodaka. Teodora Vuković, Ksenija Jukić i Milovan Drobnjak  su  najbolji učesnici prvenstva- kući se vraćaju sa po 2 osvojene medalje. Kod kadeta je svoje prethodne uspjehe ponovio reprezentativac Miljan Dević (Donje luge, 368 pogodaka) ispred klupskog kolege Milete Labudovića (356)  i pomenutog  Milovana Drobnjaka (Berane, 352 pogotka).

Foto: Streljački savez Crne Gore

Dobra organizacija SK Gorštak  doprinijela je da ovaj dogadjaj bude održan u skladu sa svim tehničkim i sportskim pravilima. Najveći uspjeh ovog takmičenja je svakako učešće  mladih strijelaca; mnogima od njih je ovo prvo sportsko takmičenje i ulaz u svijet streljaštva

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code