Strip u boci doplovio do istarskog Ližnjana

Strip u boci doplovio do istarskog Ližnjana

1
Podijeli

Boca sa stripom, rad Valetine Briški, gošće 12. izdanja HSF-a obradovala je stanovnike na hrvatskoj obali Jadrankog mora. U uvali Mala Draga u istarskom mjestu Ližnjan, strip je pronašla Petra Balde i o tome putem Facebook-a izvjestila organizatore festivala.

– Jugo je očigledno saveznik Hercegnovskog strip festivala, jer je ovo drugi slučaj u sedam dana da na dalekim obalama Jadrana stripom obradujemo slučajnog nalazača. Prva boca sa stripom sa ovogodišnjeg festivala pronađena je na plaži Torre Guaceto u Brindiziju – kazali su iz HSF-a.

Picerija i restoran

Podsjećaju da su specijalni gosti festivala, njih 12, nacrtali su po kaiš stripa, zatvorili crtež u staklenu bocu i bacili ga u more, po vjekovima starom običaju slanja poruka sa pučine. Svi crteži promovišu zajedništvo i ljubav i – čitanje stripova.

Srećni nalazači stripa u boci impresije o malom blagu koje su našli mogu podijeliti na Facebook profilu HSF-a – www.facebook.com/stripfestival ili na Instagramu uz @hercegnovski_strip_festival i tako svima pokazati parče devete umjetnosti koje im je poslalo more.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code