Strip umjetnici De Cubelis i Čolak novi gosti 12. HSF-a

Strip umjetnici De Cubelis i Čolak novi gosti 12. HSF-a

2
Podijeli

Vrhunski svjetski strip umjetnici Mirko Čolak i Davide de Cubelis, potvrdili su dolazak na ovogodišnji dvanaesti Hercegnovskoi strip festival (HSF). Mirko Čolak iz Zrenjanina jedan je od najuspješnijih umjetnika sa ovih prostora kada je riječ o radu za američko tržište. Slavu je stekao u svjetskom gigantu stripa Marvelu, za koji je crtao stripove “Punisher max” i “Red skull incarnate”, u saradnji sa jednim od najboljih i najpoznatijih scenarista današnjice Gregom Pakom (Planeta Hulk).

Njih dvojica su obnovili saradnju i za izdavačku kuću Dark horse kreirali visoko ocijenjeni serijal “Kingsway west”. U protekloj godini Čolak se posvetio projektu “Unholy grail” za Aftershock comics, koji je svrstan u tri najbolja naslova nezavisnog američkog izdavaštva u 2017. godini.

Picerija i restoran

Sjajni italijanski umjetnik, Davide De Cubelis, autor je velikog broja epizoda kultnog stripa “Marti Misterija (Martin Mystère)” i svih naslovnica četvrte sezone strip serijala “John Doe”. Od 2003. godine je stalni saradnik u jednoj od najpoznatijih svjetskih izdavačkih kuća Sergio Bonelli Editore, za koje je crtao i još jednog kultnog lika Dylana Doga.

Osim toga veliki broj angažmana ima i kao storyboarder u većini italijanskih filmskih i reklamnih produkcijskih kuća, gdje je sarađivao sa najznačajnijim rediteljima na Apeninskom poluostrvu. Umjetničku saradnju u filmskoj produkciji imao je i sa najpoznatijim svjetskim rediteljima među kojima su Wes Anderson i Guy Richie.

– Potvrđivanjem gostovanja ove dvojice vrhunskih umjetnika, HSF dodatno ovjerava ozbiljnost u radu i utemeljuje imidž jednog od najkvalitetniji regionalnih manifestacija posvećenih stripu, jer devet mjeseci prije početka dvanaestog izdanja festivala koje je ove godine na programu od 7. do 12. septembra već ima četvoricu (ranije potvrđeni Walter Venturi i Joevito Nuccio) svjetskih zvijezda devete umjetnosti – saopštili su organizatori.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code