Početna Oko nas Budva ”Stripovanje” u Budvi

”Stripovanje” u Budvi

0

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, pod čijim okriljem je Škola stripa i ilustracije, u četvrtak, 19. septembra biće realizovan Festival stripa pod nazivom Stripovanje. Radionice stripa vodi Simon Vučković, a od marta 2017. godine školu stripa je prošlo više od 300 polaznika uzrasta od pet do osamnaest godina.

Zvanični gosti i predavači festivala Stripovanje su strip-autori Milivoj Kostić i Goran Šćekić koji će se predstaviti u Narodnoj biblioteci Budve 19. septembra u 17 časova. Nakon toga, u 17.30 časova biće realizovana jednosatna radionica stripa, a potom će u 18.30 časova sa polaznicima radionice razgovarati pomenuti predavači. U 19 časova u Narodnoj biblioteci Budve biće otvorena izložba radova polaznika Škole stripa i ilustracije i ostalih koji će biti prisutni na Festivalu.

Prvi dio festivala koji se dešava u Narodnoj biblioteci Budve je namijenjen mladima koji žele da uče kako se crtaju stripovi i prave ilustracije.

Drugi dio programa festivala Stripovanje biće realizovan u bioskopu Cadmus cineplex gdje će u 20:15 časova biti otvorene izložbe dva predavača – Milivoja Kostića i Gorana Šćekića, nakon čega je, od 20.30 časova planirana projekcija filma “The Angry Birds”.

Organizator programa i inicijator Škole stripa i crtanja je Narodna biblioteka Budve, a ovaj Festival su pomogli bioskop Cadmux cineplex, Udruženje strip-autora Crne Gore, Turistička organizacija Budve i likovna radionica Art duga. Program je besplatan.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code