Početna Izdvojeno Strože epidemiološke mjere u Tivtu

Strože epidemiološke mjere u Tivtu

0

Od danas u Tivtu počinje primjena strožih epidemioloških mjera, što je posljedica velikog povećanja broja građana Tivta pozitivnih na koronavirus, u proteklih 14 dana.

Institut za javno zdravlje Crne Gore, shodno tome, objavio je nove stope kumulativnih incidencija, pa Tivat prelazi u drugu grupu, što znači pooštravanje epidemioloških mjera, obavijestili su iz lokalne uprave.

Nove mjere podrzumijevaju:

Ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22:00 sata;
Ograničavanje uslova rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dvije osobe;

Obaveza striktnog poštovanja razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

Opština Tivat poziva sve građane da poštuju propisane mjere, da vode računa i tako zaštite i sebe i druge od daljeg širenja koronavirusa.

“Lokalna uprava je u stalnom kontaktu sa epidemiološkom službom Doma zdravlja Tivat, situacija je kompleksna, i po podacima koje imamo, mogu reći da broj novoobljelih u Tivtu posljednjih dana bilježi veliki porast” – kazao je predsjednik Opštine, Željko Komnenović.

Obavljena je dezinfekcija unutrašnjeg prostora svih objekata predškolskih i školskih ustanova na teritoriji opštine 6. do 8. Novembra za što je bilo zaduženo Komunalno preduzeće Tivat.

Dezinfekciju ulaza i spoljnih površina svih objekata škola i vrtića obavila je Služba zaštite i spasavanja. Proteklih dana Služba je sprovela dezinfekciju javnih površina na kojima je velika cirkulacija ljudi. Informativni plakati sa preporukama ponašanja i važnim telefonskim brojevima u epidemiji, polijepljeni su na svim važnijim mjestima u gradu. Sastanak opštinskog Tima za zaštitu i spasavanje zakazan je za sjutra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code