Početna Eco Studenti medicine i biologije upoznaće najsavremenije tehnike istraživanja u biologiji

Studenti medicine i biologije upoznaće najsavremenije tehnike istraživanja u biologiji

1

U Institutu za biologiju mora u Kotoru biće otvorena jetnja škola iz oblasti molekularne biologije od 9. do 11. Septembra.

Ovu školu organizuje Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa EMBL-om (European Molecular Biology Laboratories) i Institutom za biologiju mora (Univerzitet Crne Gore).

Ljetnja škola molekularne biologije je namijenjenja najboljim studentima bioloških, medicinskih i biotehničkih nauka. Otvoriće je dr Detlev Arendt, koji se sa svojim timom bavi istraživanjem jednostavnih morskih organizama i njihovih ćelija od kojih su građeni. Nastoje da objasne porijeklo i evoluciju kako nervnog tkiva tako i pojavu kompleksne građe složenih organizama, u okviru EMBL-ovog istraživačkog kampusa u Hajdelbergu.

Tema ovogodišnje škole je “Sekvencioniranje jedarnog materijala pojedinačnih ćelija” (Single Cell Sequencing) i predstavlja jedinstvenu priliku da se naši studenti upoznaju sa najsavremenijim tehnikama istraživanja u biologiji, sa disocijacijom eksperimentalnih organizama na pojedinačne ćelije i proučavanjem tako razdvojenih ćelija.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code