Početna Društvo STUDENTI PRVE GODINE PRIMIJENJENE FIZIOTERAPIJE PRESTALI S BOJKOTOM

STUDENTI PRVE GODINE PRIMIJENJENE FIZIOTERAPIJE PRESTALI S BOJKOTOM

0

Nakon trodnevnog bojkota nastave i prakse, studenti I godine Fakulteta za primijenjenu fizioterapije jutros su krenuli na predavanja i vježbe po ustaljenom rasporedu, bez problema.

Kako je našem radiju kazao predstavnik studenata I godine, Nemanja Laban, štrajk je obustavljen do sastanka Vijeća profesora, na kojem bi trebalo da budu razmatrani njihovi zahtjevi, a koji će najvjerovatnije biti održan do 10. marta.
Laban ipak naglašava da su studenti jednoglasno juče bili odlučili da se bojkot nastavi. Međutim :
“Ja sam kasnije stupio u kontakt sa Savezom studenata u Podgorici, koji su nam pružili podršku kazavši da na zahtjeve imamo pravo, kao i da će oni biti predočeni rektoru Univerziteta Crne Gore, Predragu Miranoviću. Nakon toga, mi smo se još jednom sastali i odlučili da nastavimo sa predavanjima”.
U slučaju da njihovi zahtjevi ne budu imali pozitivan ishod, Laban ističe da će nastaviti sa bojkotom, u čemu već imaju i podršku starijih generacija.
“U slučaju da odluka bude negativna i da se naši zahtjevi ne usvoje, sa nama će ponovo bojkotovati i II godina, koji su takođe tražili isti tretman, održaće se studentski parlament, i nadamo se da ćemo ta prava onda izboriti” – kategoričan je Laban.
Podsjetićemo, skoro 140 studenata I godine Fakulteta za primijenjenu fizioterapiju od ponedjeljka su počeli sa bojkotom nastave, zauzevši najveći kabinet, u kojem su proveli tri dana i dvije noći. Studenti zahtijevaju da im se omogući popravni kolokvijum, smanjenje uslovnih predmeta i promjena kriterijuma ocjenjivanja.
Dekanica ovog fakulteta dr Sofija Žitnik Sivački, kazala je ranije našem radiju da njihove zahtjeve smatra demokratskim činom, ali ne i način kako žele da dođu do njih. Jer štrajk nije bio najavljen niti su je studenti obavjestili pismeno o zahtjevima. Osim toga snižavanje kriterijuma u ocjenjivanju je nerealno i predstavlja atak na reference Fakulteta i Univerziteta Crne Gore, kazala je dekanica.
Čeka se odluka Vijeća profesora.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code