Početna Društvo Studentima Fakulteta za pomorstvo motori Mercedes AMG

Studentima Fakulteta za pomorstvo motori Mercedes AMG

1

fakultet_za_pomorstvo_kotorFakultet za pomorstvo u Kotoru, organizaciona jedinica Univerziteta Crne Gore i Mercedes AMG, dio Mercedes Benz koncerna, potpisali su ugovor o saradnji kojim će se motori AMG-a ustupiti Fakultetu za realizaciju praktičnih vježbi studenata na ovoj visokoškolskoj ustanovi, saopšteno je iz ovog fakulteta.
Ugovor su potpisali u ime Mercedes AMG-a dipl. ing. Bertram Tschamon, rukovodilac razvoja koncepta V8 motora, i prof. dr Danilo Nikolić, dekan Fakulteta za pomorstvo Kotor.
– Ovo je prvi ugovor ovog tipa koji je Mercedes AMG potpisao sa nekom visokoškolskom ustanovom izvan Njemačke. Za početak će studenti imati priliku da se upoznaju sa njihovim prestižnim 4 – litarskim V8 motorom, naveli su iz kotorskog fakulteta.
Fabrika Mercedes AMG u gradiću Affalterbachu, tridesetak kilometara od Štutgarta, najprestižniji je dio Mercedesovog koncerna, u kojoj se pored ekskluzivnih automobila proizvode i motori sa najvećim performansama.
Saradnja utemeljena između Mercedes AMG-a i Fakulteta za pomorstvo Univerziteta Crne Gore je značajan korak u unaprijeđenju nastavnog procesa na ovom Fakultetu, naročito u pogledu osavremenjivanja praktičnih vježbi za studente koje su značajan segment u obrazovanju budućih pomoraca,obrazložili su iz ove visokoškolske ustanove.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code