Početna Društvo STUDETNI PRVE GODINE PRIMIJENJENE FIZIOTERAPIJE BOJKOTUJU NASTAVU, DEKANICU POSLALI KUĆI

STUDETNI PRVE GODINE PRIMIJENJENE FIZIOTERAPIJE BOJKOTUJU NASTAVU, DEKANICU POSLALI KUĆI

0

Studenti I godine Fakulteta za primijenjenu fizioterapiju u Igalu počeli su danas bojkot nastave, koji će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Kako je Radiju Jadran potvrdio predstavnik studenata prve godine, Nemanja Laban, traže ispunjavanje tri zahtjeva, o popravnom kolokvijumu, smanjivanju uslovnih predmeta i promjeni načina ocjenjivanja, što ih kako tvrdi, sljeduje po Bolonji.
Prema njegovim riječima, preko 80 studenata I godine, zajedno sa onima koji ponavljaju zatvoreni su u jednom od kabineta, a nastavu će bojkovati do daljnjeg, čak i tokom noći.
“Dogovorom i demokratski nismo to mogli da riješimo. Nismo dobili ni podršku starijih kolega sa Fakulteta, niti prodekana. Čak ni dekanica, niti sekretarka neće da razgovaraju sa nama. Neki su čak profesori pokušali i da nas izbace sa Fakulteta. Mi ćemo biti u bojkotu sve dok nam se ta prava ne ispune. Zauzeli smo prostorije i bićemu u njima i preko noći” – kazao nam je Laban.
Sve studente u Crnoj Gori, pa i one u Igalu, sljeduju popravni kolokvijumi, to su potpisali ugovorom o studiranju, istu školarinu paćaju kao i ostali studenti u Crnoj Gori, zato ovdje očekuju i ista prava kao i studenti na ostalim fakultetima.
Laban kaže da nijesu kontaktirali Ministarstvo prosvjete, jer im „ni do sada nisu izlazili u susret”.
„Nismo još primili zaostale participacije koje nam duguju, tako da od njih više nemamo šta da tražimo. Obavijestili smo i Univerzitet Crne Gore, pa ćemo vidjeti što će se desiti. Imamo i podršku studenata Ekonomskog, Pravnog, Medicinskog i Filozofskog fakulteta”.
Radio Jadran je pokušao da razgova sa dekanicom ovog fakulteta, dr Sofijom Žitnik Sivački. Međutim samo nam je kratko rečeno da studenti nikoga nisu obavijestili o bojkotu. Kada je dr Sivački pokušala da uđe na predavanje, studenti su je spriječili. Nakon toga je otišla kući.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code