Početna Oko nas Budva Studija i planovi sakupljanja, reciklaže i upravljanja plastičnom ambalažom i otpadom iz...

Studija i planovi sakupljanja, reciklaže i upravljanja plastičnom ambalažom i otpadom iz mora

0

Savjetodavno tijelo UNEP Marine Litter (UNEP ML) projekta prihvatilo je na sastanku u Budvi Izvještaj o aktivnostima realizovanim tokom 2018. godine.

Na skupu kojeg je organizovalo Morsko dobro, dogovorena je dinamika sprovođenja aktivnosti koje se odnose na “Adopt-a-beach” pilot projekat, izradu Studije o regulatornom okviru i postojećoj praksi u Crnoj Gori za korišćenje plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu. Takođe i Planova upravljanja za sakupljanje i reciklažu plastične PET ambalaže,  upravljanja otpadom na plažama i otpadom koji nanosi more i rijeke kao i na organizaciju završne konferencije u okviru UNEP Marine Litter (UNEP ML) projekta.

Picerija i restoran

Pored toga, kako saopštavaju iz Morskog dobra istaknuta je važnost preduzimanja zajedničikih napora radi regulisanja  otpada u moru.

Ovaj projekat, koji se finansira iz sredstava Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija (United Nations Environment Programme), usmjeren je na uspostavljanje efikasnijeg upravljanja otpadom u moru kroz implementaciju odgovarajućih aktivnosti koje će doprinijeti izradi Plana upravljanja otpadom na plažama i otpadom koji nanosi more i rijeke.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, partner je u projektu odgovoran za implementaciju aktivnosti u Crnoj Gori u okviru sporazuma (Small-Scale Funding Agreement – SSFA) potpisanog sa Programom za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija (United Nations Environment Programme)

Sastanku su, pored predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, prisusutvovali članovi Savjetodavnog tijela UNEP ML projekta iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, lokalnih sekretarijata primorskih opština odgovornih za zaštitu životne sredine i komunalnih preduzeća primorskih opština, saopšteno je iz Morskog dobra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code