Studija ski centra Orjen prioritet

Studija ski centra Orjen prioritet

1
Podijeli

Geografski položaj i blizina mora garantuju na Orjenu razvoj ljetnjeg i zimskog turizma, kao i pratećih sportskih sadržaja. Prioritet treba da bude izrada studije ski-centra Orjen, uvažavajući sve segmente očuvanja i zaštite životne sredine. To je nakon trodnevnog obilsaka terena ocijenjeno iz JP Skijališta Srbije.
Stručni četvoročlani tim Skijališta Srbije je ispitivao mogućnosti realizacije ideje o izgradnji ski-centra u hercegnovskom dijelu masiva Orjena, na sjevernim i sjeverozapadnim padinama Borovika, saopšteno je iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog.
skijalista srbije orjen 4Sa planovima, prirodnim i ekonomskim potencijalima ove mikro-zone goste su upoznali direktori Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Željko Starčević i Agencije za izgradnju i razvoj grada, Nikša Grgurević.
Obilaskom kompletnog terena – potencijalne lokacije skijališta, izvršena je analiza najboljeg rješenja trasa, žičare i ostale prateće opreme.
skijalista srbije orjen 3Inženjeri i urbanisti stručnog tima JP Skijališta Srbije ukazali su na mogućnosti valorizacije ovog područja i u ljetnjem dijelu godine, raznovrsnim sportsko-rekreativnim i zabavnim sadržajima, kao što su: suvi tobogani, bob na šinama, tereni za mini golf, avanturistički park, adrenalinska staza za panoramsko spuštanje. Istakli su da ovakva ponuda omogućava odličnu posjećenost u periodu kada nema snijega, što se pokazalo na Torniku i Staroj planini.

skijalista srbije orjen 2

1 komentar

Ostavite komentar

*

code