Studijska grupa novinara iz Srbije upoznala turističku ponudu Budve

Studijska grupa novinara iz Srbije upoznala turističku ponudu Budve

868
0
Podijeli

U 2016. godini Budvu je posjetilo 142 864 turista iz Srbije, koji su ostvarili 979 100 noćenja. To je odličan rezulat, ali ove godine ga je  moguće popraviti, pored ostalog, uz pomoć medija, smatarju u TO Budva, gdje su ulogu medija odavno shvatili na pravi način.

Zato su u okviru intenzivne promocije ponude budvanske rivijere,  od 11. do 13. maja, organizovali boravak studijske grupe predstavnika medija iz Srbije.

Picerija i restoran

Studijsku grupu novinara činili su predstavnici nekih od najeminentnijih medijskih kuća iz Srbije, poput Pinka, Studia B, Blica, Blic žene, portala B92 i Nadlanu, BN TV-a, Večernjih novosti, Informera, magazina ELLE, Hello, Putovanja za dvoje i Danas.

– Budući da tržište Srbije predstavlja jedno od najznačajnijih tržišta za nas, organizacijom ovakvih posjeta njeguju se kvalitetni odnosi sa medijima i gostima sa ovog tržišta. Program studijske posjete formiran je tako da se pokažu svi potencijali Budve: bogato kulturno-istorijsko naslijeđe, prirodne ljepote, zaleđe, gastro ponuda, kao i ponuda hotela i privatnog smještaja – objašnjavaju iz TO Budva.

Prvog dana posjete, novinarima je o ponudi tokom i van glavne turističke sezone, govorila PR menadžerka HG “Budvanska rivijera”, Vesna Lagator. Nakon razgovora, organizovana je posjeta Pržnu i šetnja Miločerskim parkom, sve do Sv. Stefana.

Grupa novinara je zatim, predvođena predstavnicima TO Budve i profesionalnim vodičem, posjetila Petrovac, rivu i tvrđavu Kastelo, a obilazak je nastavljen posjetom selu Čelobrdo i manastiru Rustovo. Na ovaj način predstavljen je dio ponude seoskog i vjerskog turizma u Budvi, koji je od izuzetnog značaja, pa se uvijek posvećuje posebna pažnja promociji ovog dijela budvanske turističke ponude.

Drugog dana, u jutarnjim časovima, grupa je organizovano obišla Stari grad, sa posebnim osvrtom na Citadelu, zidine i Muzej grada Budve. U sklopu predstavljanja noviteta u turističkoj ponudi Budve, grupa je imala priliku da posjeti hotel “Majestic” i razgovara sa menadžerkom prodaje, Jelenom Đukić. Takođe, o predstojećoj sezoni govorio je i v.d. direktora TO Budve, Mladen Franović. U popodnevnim časovima organizovana je “safari” tura, koja je podrazumijevala posjetu etno selu Pobori i vožnju terenskim vozilima po zaleđu Budve. Ova tura ostavila je poseban utisak na sve učesnike, budući da su imali prilike da upoznaju Budvu na potpuni drugačiji način. Nakon više nego aktivno provedenog dana, hotel Tre Canne upriličio im je boravak u svom SPA centru.

Trećeg, posljednjeg dana njihovog boravka, organizovana im je jutarnja kafa sa nesvakidašnjim pogledom na plažu Jaz, a ovom prilikom, o ponudi privatnog smještaja u Budvi govorio im je predsjednik Sektora turističkih agencija u CTU, Petar Ivković, kao odličnoj dopuni hotelskom smještaju, ali i o cijenama u predsezoni.

Novinari su pokazali veliko zadovoljstvo organizovanim putem i interesovanje da ponudu Budve predstave u najboljem mogućem svijetlu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code