Početna Turizam STVARA SE BREND BUDVA

STVARA SE BREND BUDVA

0

 

budva brend sajtBudvanska opština koja ima sve veći udio u crnogorskoj turističkoj ponudi razvija i svoj brand. Prezentaciji draft verzije istraživanja „Arhitektura brenda” čiji je cilj dalja ekspanzija budvanske opštine kao turističkog centra, prisustvovali su ministri održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i finansija Milorad Katnić. Oni su razgovarali sa predsjednikom opštine Lazarom Rađenovićem i njegovim saradnicima o brojnim temama, posebno o javnim finansijama, razvojnim projektima i ostvarenim rezultatima turističke sezone. Pripreme za narednu sezonu u Budvi već su otpočele, popločavanjem šetališta u Petrovcu, izgradnjom šetališta na Svetom Stefanu. Završetkom izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda stvaraju se dobri preduslovi za dalji razvoj turizma uz maksimalno očuvanje životne sredine, istakao je ministar Sekulić.
On je ocijenio da je najveća prednost Budve njena raznolikost u ponudi i da je najteži zadatak sve te razlike uklopiti u jedan proizvod.
katnic sekulic bdMinistar finansija Milorad Katnić zadovoljan je smanjenjem duga i iznosa blokade opštine Budva. Pohvalio je pozitivne trendove koje je lokalna samouprava ostvarila prilikom prikupljanja poreza na imovinu i način na koji su definisali politiku javnih finansija.
Katnić je podsjetio da je pred Budvom novi finansijski ciklus i da je neophodno ulagati u nove investicione projekte (zaobilaznica, spajanje budvanskog sa bečićkim bulevarom itd), te da do tada treba završiti planske dokumente i eksproprijaciju zemljišta kako bi projekti bili što prije finalizovani.
Predsjednik opštine Budva, Lazar Rađenović, je ocijenio da je ovogodišnja ljetnja turistička sezona bila veoma uspješna i istakao je da su već krenuli sa otklanjanjem nedostataka kako bi narednu dočekali još spremniji. On je naglasio da će uložiti dodatne napore kako bi unaprijedili investicionu klimu i realizovali planirane projekte.
Nakon sastanka ministri Sekulić i Katnić i predsjednik Rađenović su posjetili postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda „WTE” u naselju Vještice u Bečićima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code