STVARAOCI SJUTRA KOD STARIH U RISNU I DJECE U BIJELOJ

STVARAOCI SJUTRA KOD STARIH U RISNU I DJECE U BIJELOJ

138
0
Podijeli

Prezentacija savremenog književnog, muzičkog i filmskog stvaralaštva, književne baštine radi socijalizacije, obrazovanja i razvijanja afiniteta za kreativne vještine grupa sa margina društva, ideja je kojom su se vodili članovi NVO Prostory iz Podgorice osmišljavajući projekat Proletter.

Oni će sjutra organizovati književne programe za štićenike i korisnike Doma starih “Grabovac” u Risnu, kao i za štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj. U programima će učestvovati novska književnica i slikarka Bosiljka Boka Pušić, književnik Miraš Martinović, spisateljka Dragana Kršenković Brković i glumica Varja Đukić.
Bosiljka Pušić kaže za Radio Jadran da će susret sa štićenicima Doma starih biti sa ljudima koji skoro žive na životnim marginama, zaboravljeni od drugih i sigurno vrlo usamljeni.
„Treba naći neku toplu riječ, kazati im da nisu sami na ovom svijetu, da se raduju svakom danu, pa i kišnom, jer svaki dan u njihovim godinama je bonus. Ponijeću dva svoja posljednja romana u kojima su neki esejistički tekstovi o ljubavi, toleranciji, svrsi življenja, o tome ko smo, šta smo, gdje idemo…”
No sudeći prema riječima Bosiljeke Pušić, ali i nazivima knjiga kojima planira da animira štićenike Dječijeg doma Mladost u Bijeloj, i djecu sigurno očekuje zanimljiv recital.
„Njima donosim knjigu stihova „Ko te šiša” koja se sastoji iz tri dijela. Prvi dio je obnovljena knjiga „Koga boli uvo kako ja rastem”, a pošto su oni upravo u tom periodu, pročitaću im nekoliko pjesama, zagrliću ih i poželjeću im lijepu budućnost” – kaže nam Pušićka.
Posjeta korisnicima Doma starih Grabovac u Risnu planirana je za 14.30 h, Dječijeg doma Mladost u Bijeloj, u 18 30 h.
Programi čitanja i razgovora sa štićenicima Domu za stare u Risnu i u Dječijem domu u Bijeloj dio su projekta Proletter koji NVO Prostory realizuje od januara 2013. godine uz podršku Ministarstva finansija, kroz konkurs za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code