Početna Ekonomija Subvencionisane zarade šest mjeseci

Subvencionisane zarade šest mjeseci

3

Vlada je usvojila Program subvencionisanja zarada radi ublažavanja negativnih efekata epidemije koronavirusa kojim pruža podršku hiljadama preduzeća i preduzetnika u kojima je više od 20 hiljada zaposlenih i stimuliše novo zapošljavanje kroz subvencionisanje zarada u periodu od šest mjeseci.

Herceg Novi

Vlada je, bez održavanja sjednice, odlučila da će mjerom, koja je predstavljena u okviru Trećeg paketa socio-ekonomskih mjera, subvencije dobiti preduzetnici mikro, malih i srednjih privrednih društava čiji je rad zabranjen naredbama Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

Mjera o davanju subvencije odnosi se na preduzetnike i privredna društva iz oblasti turističke privrede, čiji rad nije zabranjen, ali je u značajnoj mjeri smanjen obim aktivnosti kao posljedica pandemije koronavirusa.

„Subvenicije će dobiti preduzetnici mikro, malih i srednjih privrednih društava u djelatnostima ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju i pomoćnih usluga u organizaciji događaja čije je održavanje zabranjeno“, navodi se u saopštenju.

Mjera o davanju subvencija odnosi se na preduzetnike u privrednim društvima čiji zaposleni koriste pravo na plaćeno odsustvo sa rada po osnovu čuvanja djeteta mlađeg od sedam godina.

“Subvencije će dobiti i preduzetnici i privredna društva čiji zaposleni su naredbama Ministarstva zdravlja, u cilju suzbijanja epidemije, stavljeni u karantin ili izolaciju i privredni subjekti koji evidentiraju nove zaposlene od 1. jula do 31. decembra ove godine i koji, na taj način, povećavaju broj zaposlenih u odnosu na februar 2020. godine“, dodaje se u saopštenju.

Usvojena je i Informacija o mjeri u okviru Trećeg paketa socio-ekonomskih mjera koja se odnosi na finansijsku podršku ranjivim kategorijama stanovništva u cilju umanjenja negativnih efekata epidemije koronavirusa.

Mjerom se obezbjeđuje davanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 200 eura porodicama korisnika materijalnog obezbjeđenja i korisnika materijalnog obezbjeđenja boraca.

3 Komentari

 1. U potpunosti se slazem sa vama. Za nas nikoga nije briga, mi smo im poslednja rupa na svirali. Videcete sta ce biti do Nove godine, koliko ce malih trgovina zatvoriti. Gazde nece da smanje kirije jer opstina nema odluku kojom precizira koje su trgovinske zone,a koje kockarske,a koje bankarske.To svaki grad ima.Zato nam je centar HN zamro jer umjesto trgovina imamo banke,a Igalo zamire jer umjesto trgovina imamo kladionice i kockarnice. To je tako grad siromasi, s zaduzeni narod spas trazi u kocki

  8
  1
 2. Eto firme sa po par zaposlenih u trgovini koji se se najvise oslanjale na turisticku sezonu i kojima je promet pao 80% nisu zasluzile pomoc jer takve male firme su obicno porodicne i ne drzi ih niko od ….. sa vlasti i opozicije i zato nisu ni dobile nikakvu pomoc. Zasto li onda uredno dobijaju turisticku taksu bas me interesuje ???
  Kompletna omoc drzave se ogleda u pokusaj kupovine izbora, a o pomoci opstine je smjesno i govoriti cijela pomoc im je oprastanje jednog racuna za smece a zatvoreni smo bili 45 dana tako da smo uredno morali platiti odvoz smeca za 15 dana kada smo bili zatvoreni.
  Pih na cijelu drzavu i vlast i opoziciju

  18
  2
  • Slazem se u potpunosti za sve trze pare kao da je sezona u fulu .Industriska struja , turisticka taksa , sve i jos mnogo toga treba platiti a od cega

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code