Početna Društvo Sud naložio da se odbetonira slivnik u Meljinama da se ne bi...

Sud naložio da se odbetonira slivnik u Meljinama da se ne bi prelivale fekalne vode

6

Na primjeru iz Meljina i dalje se može pratiti koliko su za miješanje atmosfereskih i fekanih voda i plavljenje dvorišta i prizemlja, prilikom velikih količina padavina, kao što je to bilo u nedjelju, krivi potezi pojedinih vlasnika objekata. Betoniranje slivnika ili već druge prepreke izazivaju zapušenja.

Tako je Osnovni sud u Herceg Novom odbio kao neosnovan prijedlog za određivanje privremene mjere kojim je traženo da Nadežda Akrapov u roku od dva dana prijema rješenja zabetonira slivnik za površinsku vodu koji je spojen u kanalizacioni odvod u Meljinama, kod restorana Ruža vjetrova.

U prevedenom, Nadežda Akrapov nije imala „sudsku potporu“ za betoniranje slivnika u Meljinama kod restorana Ruža vjetrova, zbog čega ima rok do kraja sedemice da slivnik odbetonira.

U obrazloženju rješenja, koje je donio sudija Andrija Marojević, objašnjeno je da je Snježana Akrapov vlasnica objekta u Meljinama, a Radomir Lalović njen zet koji vodi brigu o zajedničkom domaćinstvu. Nadežda Akrapov, vlasnica je dijela objekta. Navodi se da je ona namjerno začepila slivnik za površinsku vodu na svojoj parceli koji se izlio na parcelu u vlasništvu njene jetrve, Snježane, zbog čega je tokom nedjeljnog nevremena došlo do izlijevanja fekalija, a situacija postala alarmantna, jer fekalije konstantno otiču na parcelu Snježane Akrapov.

Stoga je Radomir Lalović, vlasnik restorana Ruža vjetrova bio primoran da nasloži pijesak kako bi kupio fekalije i djelimično ublažio neprijatni miris koji je prouzrokovala Nadežda Akrapova. Lalović i Snježana Akrapov su se više puta obraćali Komunalnoj policiji koja, kako stoji u obrazloženju, nije reagovala, te je stoga predloženo da se odredi tražena privremena mjera, odnosno da Nadežda Akrapov odblokira slivnik.

Ovim rješenjem je, kako je Lalović kazao Radiju Jadran „pobijena“ tvrdnja Komunalne policije od utorka da atmosferske vode nisu spojene na kanalizacioni sistem. Podsjetimo da su to iz komunalne policije ustanovili korišćenjem indikatora boje, koja se, prilikom puštanja u atmosferske odvode nije pojavila u odvodu za fekalne vode.

Takođe, tada su konstatovali i to da je na revizionom šahtu koji se nalazi na zemljištu u vlasništvu podnosioca prijave, odnosno Radomira Lalovića, došlo do začepljenja upotrebom pur pjene.

6 Komentari

  1. Kakav smo ovo narod postali. Trčeći za zaradom postali smo nehumani. Gledamo samo sebe, za druge nas nije briga. Čitava životna filozofija je mnogima postala želja: “Da komšiji crkne krava”.

  2. Može li neko ko se razumije u sve ovo, da u posebnom tekstu, običnim rječnikom, običnom narodu, objasnii razgraniči termine kanalizacija i atmosferske vode, kako bi gradjani Novog, u budućnosti, promijenili nemila dešavanja u svoju korist? Ništa tu nije jasno a posebno zašto je potrebno imati slivnike za atmosferske padavine i zašto ih ne treba miješati sa kanalizacijom. Jer da je jasno, gradjani ne bi radili na svoju štetu, ovo što rade. Očigledno je dopalo medijima da edukuju građane, pa vas molim da nas obradujete jednim takvim tekstom.
    Interesantna tema je i zašto gradjani, koji su na nižim kotama, kada prave zidove prema gornjim kotama i komšijama koji tu žive, prave zidove bez propusta za kišu, pa se dešava da poplavljuju kuće svojih komšija koji stanuju na placevima iznad. Odnosno, zašto im se to dozvoljava i da li je potrebno nešto mijenjati u vezi sa kaznenom politikom kako se takvi građani ne bi ponašali tako bahato. Takođe, zašto se zatvaraju kanali koji su u naseljima odvodili kišu decenijama unazad, i ko je nadležan za kontrolu i kažnjavanje takvih “građana” koji misle da svijet počinje od njih. Pa i mišljenje psihijatra, zašto se neki pojedinci iživljavaju nad ostalima, ko su oni zapravo, kako se protiv njih boriti i slično. Ne šalim se, jer je zavladala neviđena bezobraština među nama – svi u glas vičemo da će se ponašati onako kako je nas volja. ?!? Zaveli smo teror nad sopstvenim životima i koprcamo se ko ribe na suvom…svaljujući sve na one druge. Bijesni, jadni i žalosni.

    21
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code