Početna Društvo Sud odbio da se radnici obeštete sredstvima od prodaje hotela „Rivijera“

Sud odbio da se radnici obeštete sredstvima od prodaje hotela „Rivijera“

2

Osnovni sud u Herceg Novom, odnosno sudija Andrija Marojević, odbio je kao neosnovan prijedlog pravnog zastupnika radnika hotela Riviera u Njivicama, Petra Zlokovića, za određivanjem privremene mjere kojom bi namirili  dugovanja nakon javne prodaje hotela.

U Rješenju, u koje je Radio Jadran imao uvid, navodi se da je privremenom mjerom traženo da se  Hypo Alpe Adria banci i Rivieri Menagment and Development Resort, zabrani da raspolaže novčanim iznosom od 39.454,30 eura, dobijenih prodajom nepokretnosti u vlasništvu Riviere.

Picerija i restoran

Sud je našao i kao neosnovan prijedlog da javna izvršiteljka Jasminka Bajović iz Herceg Novog, koja sprovodi postuoak prodaje, nakon prodaje i uplate kupoprodajne cijene, u poseban depozit zadrži navedeni iznos radi namirenja dugovanja radnicima i sudskog postupka. Sud je utvrdio da nema uslova za određivanje privremene mjere, te da je čak time nepravično ometan drugi postupak, odnosno prodaja imovine, koji je postavljen kao prioritet.

Na ovo Rješenje suda moguća je žalba u roku od tri dana, koju će pravni zastupnik radnika, Petar Zloković, kako nam je kazao, podnijeti sjutra.

Odluka na žalbu trebalo bi da bude donijeta prije druge najavljene prodaje imovine hotela, koja je zakazana za 10. avgust.

2 Komentari

  1. Posto se odlukama suda samo kriminalci namiruju.(slucaj Kalici-Rozaje)
    Postenom svetu jedino preostaje da krade..
    Ko zna mozda se u kojem izvrsenju i oni namire

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code