Početna Ekonomija Sud presudio u korist radnika Riviere

Sud presudio u korist radnika Riviere

4

Osnovni sud u Herceg Novom donio je presudu u korist deset bivših radnika Club Hotela Riviera, koji su tužili bivšeg izraelskog vlasnika kompaniju JT Investment limited, zbog neisplaćenih dugovanja.

To je Radiju Jadran potvrdio njihov pravni zastupnik Petar Zloković. Kako je istakao, presuda mu još nije zvanično uručena, što očekuje do kraja sedmice, ali je, kako kaže, imao uvid u nju:

– Možda će nešto biti malo sporno sa troškovima, jer koliko sam na kratko vidio, nijesu dosuđeni kompletni troškovi koliko sam tražio, ali o tom potom. To sada nije ni važno. Ono što je najbitnije je da je presuda u korist radnika, i to je sigurno. To dalje znači da sada čekamo istek roka za žalbu, to je 15 dana i ako ne bude žalbe, to znači da će presuda postati pravosnažna. Kad postane pravosnažna, moramo da vidimo kako da je dalje izvršavamo, pojasnio je Zloković.

Bivši izraelski vlasnik radnicima duguje plate od januara kao i doprinose od oktobra prošle godine, kada je hotel zatvoren. Prema procjeni vještaka finansijske struke, radnicima bi trebalo da se isplati oko 40 hiljada eura.

– Presuda znači da bi bivši vlasnik trebalo da ih isplati, ali, hoćemo li mi njega uspjeti da “natjeramo”, to je druga stvar, dodaje Zloković.

Do pravosnažnosti presude, Zloković nije želio da prejudicira kakvi će dalji koraci biti ni bivšeg vlasnika, ali ni njega koji nastoji da zaštiti prava radnika, odnosno da oni budu isplaćeni za ono što su odradili. Ipak, ukoliko bivši vlasnik ne bude “želio” da izmiri dugovanja, Zloković ne isključuje mogućnost ni da se dalje obrati državnim organima za pomoć.

Podsjetićemo da je hotel zatvoren krajem oktobra prošle godine, a radnici poslati kućama u martu ove, uz “obrazloženje” da nema ni posla, a ni novca. Hotel je 10. avgusta kupila kompanija Montenegro hotels iz Perasta, na drugoj javnoj aukciji za 6,8 miliona eura.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code