Početna Politika Sud zaustavio novsku Skupštinu da izmijeni postojeću Odluku o dodjeli stanova državnimi...

Sud zaustavio novsku Skupštinu da izmijeni postojeću Odluku o dodjeli stanova državnimi službenicima

5

Predlog Odluke o izmjenama Odluke o učešću Opštine Herceg Novi u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika povučen je sa dnevnog reda današnje sjednice SO.

Odbornicima je kao dopuna dnevnog reda dostavljena privremena mjera Osnovnog suda kojom zabranjuje Opštini Herceg Novi izmjenu člana 3 postojeće Odluke o rješavanju stanova za državne službenike i namještenike. Stoga je predsjednik Opštine Stevan Katić povukao predlog Odluke, da ne bi ušao u zonu krivične odgovornosti, ali je najavio press konferenciju, povodom, kako je rekao kontraverzne odluke koja je donijeta u jesen prošle godine.
– Ovo je presedan Suda koji donosi ovakvo rješenje koje u dosadašnjoj pravnoj praksi države Crne Gore nije zabilježeno. U konsultaciji sa kolegama širom Crne Gore, ovo se nigdje do sada nije desilo, što se deešava u Opštini Herceg Novi, da Osnovni sud zabranjuje izabranim predstavnicima građana Herceg Novog da donose odluke po određenim pitanjima – kazao je Katić.

Picerija i restoran

5 Komentari

 1. Zašto neki misle da prosveta dobija stanove, plaća ih 1.100 e po kvadratu, al to je jedina solucija da dobiju kredit od banke, jer nemaju šta da ponude kao hipoteku do taj stan. Da imaju novac platili bi 700e bez kredita, al nemaju.
  U Herceg Novom se na bilo kakvu soluciju čeka 20 godina, al spali smo da uselimo u zgradu koju niko neće jer iako je stara 10 godina a stanovi nisu prodati, pa su pripali sirotinji tj nama prosvetarima. Nema grada u Crnoj Gori da je na goroj listi.

 2. Skandal bez presedana i razlog za razrješenje sudije.
  Sud nema nadležnosti da zabranjuje skupštini donošenje određene odluke, može samo donijeti privremenu mjeru zabrane primijene odluke koju smatra neustavnom, ali je to u nadležnosti Ustavnog suda, a ne Osnovnog suda u Herceg-Novom.
  Ipak, nepostupanje po privremenoj mjeri može predstavljati tzv. krivično djelo neizvršenja sudske odluke.
  To mora da je sudija A.M. za koga je poznato da se i sam zamalo našao u članu 3 iste odluke, tj. da je zamalo “zakačio” stan.

  24
  5
 3. Zasto spinujete stvari, kao da je Opstina ta koja je obavezna rjesavati stambena pitanja drzavnih sluzbenika a ne drzava i njeni organi!
  A i cijela ta prica je prilicno mutna jer ni predhodna skupstina to nije usvojila!

  26
  3
 4. Ovo sto se nama dešava u Herceg Novom ne da se ne desava u Crnoj Gori nego ni u Bangladešu.
  Koliko ljudi mogu biti zadrti i raditi protiv sebe to je prosto nevjerovatno.

  17
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code