Početna Izdvojeno Sun resort u Herceg Novom otvorio vrata, Mađari prvi gosti

Sun resort u Herceg Novom otvorio vrata, Mađari prvi gosti

10

Nakon višemjesečne pauze, proteklog vikenda počeo je sa radom hotel Hunguest hotels Sun resort na Toploj. Prvi gosti stigli su iz Mađarske.

U menadžmentu kompanije Radiju Jadran kazali su kratko da veću posjetu očekuju od narednog mjeseca, kada se nadaju i povoljnijim mogućnostima za prelazak granica sa zemljama u okruženju. Ističu da su cijene smještaja za ovu sezonu umanjene 10% u odnosu na prošlogodišnje.

Od ostalih većih hotelskih objekata u Herceg Novom, trenutno su operativni Plamon Bay, Lighthouse, Lazure, Casa del Mare u Kamenarima, ACD, Prva i Druga faza Instituta Igalo. Karantin je izmješten iz starog zdanja u soliter Instituta, sa zasebnim ulazom.

Ostali hotelijeri najavili su otvaranje objekata, postepeno od 1. jula. Kako su nam neki od njih kažu spremni su da prime goste i danas, ali najava nema.

Prema posljednjim statističkim podacima Turističke organizacije Herceg Novi, u Herceg Novom je registrovano 1.254 turista, što je za 92% slabija posjeta u odnosu na uporedni period lani.

U hotelima je registrovano 713 gostiju, dok u privatnom smještaju boravi 541 prijavljeni gost.

Broj domaćih i inostranih gostiju skoro je uravnotežen. Domaćih je 603, a stranih 651.

10 Komentari

   • JA NE ZNAM STA JE SMIJESNO!
    NISTA MI NIJE SMIJESNO!SVE CE DA PROPANE,AKO OVO NASTAVI, KAO I INDIREKTNI UCESNICI TURISTICKE PONUDE KOJI CINE I PREHRAMBENE TRGOVINE, FRIZERI, BUTICI, RADNJE TEHNIKE, NAMJESTAJA…O HOTELIMA I PRIVATNOM SMJESTAJU DA NE PRICAM…I SVI CEMO BITI GLADNI.
    A OVI VELIKI CE TOPIT SVOJE ZALIHE, PA AKO POTRAJE CORONA,NADRLJACE I ONI.SELJAKU KORONA NE MOZE NISTA.MAKAR NECE BIT GLADAN.JA RADIM,ALI IMAMO NA SELU TU I MESA I KRTOLE,NEMAMO KREDIT,NECEMO BIT GLANI. A IMAM I DOSTA APARTMANA. NOVAC JE ULOZEN U JEDAN PROJEKAT A NJEGA NECU MOCI DA JEDEM, KAO NI ZIDOVE STANOVA.
    ZABRINUTA SAM ZA SVOJE NAJBLIZE CIJE PENZIJE A I POSLOVI VISE O KONCU! BAS MI JE SVE TUZNO! A MADJARI SU FIRMA KOJA SU NA BIJELOJ LISTI ZA SAD,SVOJE OBAVEZE SU ISPLACIVALI DO SAD REDOVNO,ALI MOGU BITI U SOSU, KAO I SVI KAO STO REKOH…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code